Villa Björkhagen

Friggagatan 31, 554 54 Jönköping

Om campingen

Villa Björkhagen hittar du i Jönköping i ett naturskyddsområde med oslagbar utsikt över Vättern. Campingen ligger på de berömda sankbankarna. Vi har bedrivit verksamet här sedan 1958 och kontinuerligt förbättrat verksamheten med renoveringar och upprustningar. Vi lever för camping och det märks när man besöker oss! Kom och upplev själv.

Campingens unika läge med utsikt över Vättern ger oss en unik identitet och känsla. Här kan du verkligen njuta och koppla bort en stund.

På campingområdet har vi en restaurang / bar som givetvis innehar fullständiga rättigheter. Utsikten vi har över Vättern tål att njutas av med en drink i handen.

Servicehuset är utrustat med bland annat:

  • Kök
  • WC & dusch
  • Matplats

Boenden

I närheten av campingen

För dig som har badbyxorna redo så har vi Rosenlundsbadet 1,1 km från campingen. Där hittar du äventyrsbad, vågbassäng, utomhusbassänger och annat roligt! Vi säljer familjebiljetter till rabatterat pris vid receptionen. En 10 minuter promenad från campingen har vi Jönköpings egen ”playa i city läge” som är en av södra Vätterns vackraste sandstränder. Denna får inte missas! 2 km bort har vi även Rocksjöbadet med sandstrand, bryggor och hopptorn. Rocksjön är en mindre sjö som erbjuder något varmare vatten än den större Vättern.

Om du har tänkt dig att testa fiskelyckan så är det svårare att tänka sig bättre fiskevatten än Vättern. Sjön erbjuder Sveriges största bestånd av sydsvensk storröding. Även det svenska rekordet för Gädda fiskades up från Vättern. Sjön erbjuder även fiske av gös, harr, lake, lax, öring, och sik. Med andra ord så är Vättern en fiskares paradis!

Från campingen är det nära och enkelt att uppleva allting kära Jönköping och dess närområde har att erbjuda er besökare.

Här kan vi nämna tändsticksmuseet som är ett av fåtal i världen. Här möter möter du både människor och maskiner som byggde upp tändsticks­industrin och utvecklade den till ett världsföretag. Här finns även tusentals olika tändsticksaskar i olika storlekar och motiv. Vi lovar att ett besök på detta museum är förvånansvärt intressant.

Husqvarna museum är ett besök tillbaka till tiden där du kan se många av de produkter som tillverkats av ett av världens äldsta och mest mångsidiga industriföretag. Ett besök här en garanterad nostalgitripp för oss som minns Husqvarnas produkter från förr i tiden.

Ett annat måste är ett besök på Tabergsgruvan som under sommartid erbjuder gruvvandring samt gruvteater. I anslutning till gruvan finns även världens enda fladdermuseum. Hur spännande låter inte detta?

Stadsparken erbjuder enastående vyer över Jönköping och här finns även en lekplats för barnen, dansbana, historiska monument och flertalet djur som man kan hälsa på. Om du har barnen med dig på campingsemester är det definitivt värt att ta sig ett besök till denna vackra park.

Det finns flertalet golfbanor i närheten som välkomnar både erfarna som nybörjare. Golfklubbarna har en geniun kärlek för sporten och kanske blir det också din nästa passion i livet?

Detta och mycket mer finns!

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Varmt välkomna ska ni vara till Villa Björkhagen! Vi ser framemot erat besök och hjälpa er med den perfekta campingupplevelsen.

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

01/06-15/09

Check-in:

08:30

Check-ut:

14:00

Campingar i närheten