Välenbadets Camping

Prästgårdsvägen, 57994 Fagerhult

Om campingen

Välenbadets Camping är en lugn vacker & charmig campingplats! Belägen vid magnefika sjön Välen i Småland, Sverige. Här kan besökare njuta av en avkopplande vistelse i naturen med ett utbud av boendemöjligheter att välja mellan, inklusive övernattningsstugor.

Campingen har faciliteter, såsom ett litet hopptorn, en lekplats, och en reception. Campingen har nyligen bytt ägare och håller på att renoveras upp. Det finns möjlighet att köpa, kaffe, glass, läsk, kakor, fiskekort mm i receptionen. Vi har en Bureger bistro där det serveras fantastiska hamburgare av svensk mästerlig klass. sensäsong, endast fredag, lördag samt söndag. Se aktuella öppettider på Välenbadets campings facebook sida.

Välenbadets camping är en idealisk plats för familjer med barn. Dessutom finns det en handikappanpassad toalett med ramp och ett servicehus som erbjuder bekvämligheter som dusch och toalett. Besökare har också tillgång till en tvättstuga, mot avgift, vilket kan vara praktiskt för längre vistelser.

En annan stor fördel med Välenbadets Camping är Burger bistron, som serverar SM vinnande burgare på lokalt hängmörat kött. De nya ägarna är SM vinnarna i hamburgare 2022. De vann under namnet Nyburgarna och har eget styckeri i Fagerhult, Måketorps kött & styckeri, och gård med nötdjur. Nu på eftersäsongen serveras burgare endast fredag em, lördagar och söndagar. För gällande öppettider för hamburgerservering se välenbadets campings facebook sida. Förutom smashburgare kommer annan välsmakande mat av lokalt hängmörat kött, goda mackor, olika drycker erbjudas nästa år, samt mycket annat, vilket gör det lätt för besökare att få i sig mat utan att behöva lämna campingplatsen. Underhållning planeras i form av trubadurer och bbq kvällar efter möjlihghet 2024.

Sammanfattningsvis erbjuder Välenbadets Camping en mysig och avkopplande upplevelse i vackra Småland, med en rad faciliteter och aktiviteter som gör det till en idealisk plats för familjer och par.

Boenden

I närheten av campingen

Vid Välenbadets camping finns också en fin och barnvänlig miljö som passar bra för rekreation och avkoppling för både vuxna och barn. För de som vill njuta av vattenaktiviteter, finns det en mycket fin och härlig badplats i anslutning till campingen. Välen är en stor källsjö som är känd för sitt fina vatten och bra fiske. Man kan lösa fiskekort i receptionen, dagskort, veckokort eller säsongskort samt hya båt vid fiskekortslösandet. Vid badplatsen finns även möjlighet till att hyra kanot & en liten loppis mm.

Det finns även fina vandringsvägar/cykelvägar i anknytning till campingen. En är t.ex cykel och gångvägen på ca 700m längs fina betade kulturmarker och ekeparker, som går ringlande upp till vår fina by Fagerhult. Där finns en lanthandel där man kan handla det mesta.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

På vår campingplats hälsar vi alla typer av campare välkomna, oavsett om du reser i husbil, husvagn eller tält. Vi är övertygade om att varje resenär har sin egen unika stil och preferenser, och vi strävar efter att skapa en välkomnande miljö för alla våra gäster. Vi kommer att renovera och utveckla campingplatsen under hela säsongen. Det kommer att finnas fler/mer möjligheter för aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna. Likt t.ex basketkorg, kubb, boccia mm.

Vi har enkla logiska trivselregler på vår camping och vi ombeder alla att följa dem. Vi ombeder er även att källsortera och inte nedskräpa för vår allas skull. Otrevliga eller besökare som inte respekterar öppettider eller våre enkla trivselregler ombedes lämna området.

Välkommna till Välen, smålands gömda skatt i sommar!!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

19/06-15/09

Check-in:

13:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten