Väärnisaaren ystävät

Juhani Ahontie 84b, 73100 Lapinlahti

Om campingen

Väärninsaari erbjuder resenären på riksväg 5 ett utmärkt stopp i det fantastiska landskapet vid Savolax sjö, omgivet av tallar och klippor. Öns förfallna campingcenter, som ligger i södra kanten av kyrkbyn Lapinlahti, revs 2021, vilket gjorde att ön kunde få liv igen. År 2022 kommer ön att vara öppen för ett brett utbud av rekreationsanvändning - inklusive en parkeringsplats. Ön underhålls av en ideell förening, föreningen Väärninsaaris vänner. Ön ligger i anslutning till Väärn hamn och den historiska Väärn prästgården, födelseplats för nationalskribenten Juhani Aho.

Tjänsterna i Lapinlahti kyrkby (matbutiker, apotek, Tokmanni, bibliotek, Eemil konstmuseum, Luova Puu konstcafé, lunch och café vid järnvägsstationen etc.) ligger på en kort, ca 2 km lång bilresa. Neste Mati och Liisa station ligger ca 4 km bort längs riksväg 5. På "Matiski" hittar du tjänster som Kotipizza, Scanburger och hemlagad lunch. Parkeringsområdet är 4,5 x 8 meter stort. Välkommen till Väärn!

En badbrygga, grillhäck, volleybollplan, utomhuspool, vatten- och eluttag samt avlopp för kemiska toaletter och gråvatten finns tillgängliga för turister.

Vår förening har som mål att främja användningen av Väärninsaari för rekreations- och fritidsaktiviteter för invånarna i Lapinlahti och samtidigt öka den lokala samhällsandan.

Väärninsaari är ett attraktivt rekreationsmål för lokalbefolkningen och turister.

Kolla in vår förenings webbplats här.

Följande tjänster kan bokas på ön:

Toalett- och duschutrymmen Möteslokaler för små grupper Elbastu Elbastu Rökbastu.

Du kan göra** en** bokning här.

Boenden

I närheten av campingen

I det närliggande området hittar du olika tjänster, eftersom Lapinlahti-tjänsterna ligger precis runt hörnet.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Välkommen till vårt paradis!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

05/05-30/09

Check-in:

14:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten