Surfviken

Tollenäs 101, 444 91 Stenungsund

Beskrivning

Surfviken är campingen som ligger så nära vattnet man kan komma. Här mitt i centrala Stenungsund hittar du denna pärla med sin säregna natur, världsberömda vindsurfing och härliga badmöjligheter.

Vårt servicehus är totalrenoverat 2022 och invigdes till midsommar.

I Restaurangen som är helsårsöppen serverar en fantastisk närodlad meny. Vi har event och och artister hela säsongen. Höst och vår har vi Bubbel, GT och Quiz kvällar.

Camping ligger alldeles intill Hakefjordens strand där de flesta av campingtomterna har havsutsikt. Surfviken har cirka ungefär 150 campingtomter utrustade med el. Campingen är den perfekta campingen för er som är ute efter att ta det lugnt, finna ro och må som bäst.

Avkopplingsmöjligheterna är många i denna harmoniska omgivning med havet som närmsta granne. Här finns både klippor och sandstrand att avnjuta de salta baden på. På Surfvikens camping finner ni även Bed And Breakfast.

Boenden

I närheten av anläggningen

Surfviken ligger centralt intill Stenungsund. Här finns det ett stort utbud av saker att hitta på i samband med din vistelse.

Stenungsund är en populär och expanderande kustkommun belägen i södra Bohuslän där cirka 26 000 invånare bor.

Ett av de första verken som du ser i närområdet till Surfviken och Stenungsund är landmärket Tjörnbron. Denna hängbro är alltid värd att ta en tur över och skåda den fina utsikten över hav och land.

På andra sidan finner ni även restaurang Tjörnbron där en härlig matbit kan avnjutas efter färden. Vill ni shoppa finns det allra mesta inne i Stenungsund. Ni hittar även flertalet havsnära restauranger och caféer att avnjuta något på under er vistelse. Gillar ni fart och fläkt hittar ni aktiviteter som RIB-båt, äventyr och fiske i närområdet.

Är ni golffantaster har ni också kommit rätt, i närområdet till campingen finns det nämligen hela 6 stycken fina och välvårdade golfbanor att välja bland. En samlingsplats för aktiviteter i närhet till Surfviken är Kulturhuset Fregatten. Detta kulturhus invigdes 1992 och erbjuder allt från bibliotek till konsthall, turistinformation, café, biograf, konferensmöjligheter och mycket annat. Att ta sig ut på havet är alltid en bra idé och i närheten av Tollenäs camping hittar ni båten M/S Granita som under sommarmånaderna tar en ut på lite olika turer. M/s Granita trafikerar då rutterna Almön, lilla Brattön, Stenungsund och vice versa. Just denna rutt har båten kört ända sen 1964.

Stenungsöns badplats är ett annat besöksmål ni inte får missa när ni är på Surfviken. Denna badplats är en av västkustens största, där ni hittar allt från klippor, badbryggor, hopptorn, diverse lekredskap, volleyboll samt toaletter. Vill ni inte åt det salta badet vid havet, finns även insjöar i närheten där ni kan bada. Några av dessa är Hällungen Talbo, Hällungen Bastevik och Hällungen Svenshögen.

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Tollenäs camping är en året runt camping. Detta innebär att det är full service tillgänglig i servicehuset med toaletter, duschar och tvättrum hela året.

Välkomna till Surfviken!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

31/12-30/12

Check-in:

14:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten