Sun Dance Ranch

Yggenäs Björkhaga, 683 62 Ekshärad

Beskrivning

Vid Sveriges längsta älv, Klarälven omgiven av berg, vatten och vida vyer ligger Sun Dance Ranch. En western ranch med autentiskt Amerikansk känsla, mitt i Sverige. Här finns det aktiviteter för hela familjen!

Campingen består av totalt 15 rymliga campingtomter, varav hälften av dem är platser med el.

Önskar ni att hellre bo i en stuga finns möjlighet att boka bed & breakfast. Ranchen har tre tema-stugor för uthyrning, var och en med två dubbelrum. Samtliga tre stugor är inredda i olika teman; vildmark, cowboy och indianer. Sänglinne, handduk och frukost ingår i priset. Utöver detta finns också möjlighet att övernatta i campingstugan. Det är en enkel liten stuga med två bäddar och utan dusch och WC.

Servicehuset är självklart tillgängligt för att alla gäster som bor på ranchen. Den är fullt utrustad med 2 toaletter, 2 duschar, dubbla handfat, tvättmaskin, torktumlare. I service-stugan har ni även tillgång till kylskåp, frys, spis, mikrougn, kaffebryggare m.m.

Visa mer

Boenden

I närheten av anläggningen

Området kring Sun Dance Ranch är något alldeles extra, speciellt för naturälskare. Ranchen består av 34 hektar mark varav 14 hektar är skog och 14 hektar är skogsmark. Hästarna har tillgång till hela 20 hektar på området där ni även hittar flera markerade vandringsleder och vackra sjöar där ni kan rida tillsammans. I området kan man få syn på många vilda djur om man har tur. Här bor varg, björn, älg, bäver, rådjur, räv, grävling, lodjur och under vissa perioder även tranor.

Vill ni istället hyra mountainbike för att ta er runt finns möjlighet att hyra det. 20 km norr om ranchen ligger vattenfallet Brattfallet. Vägen till vattenfallet går längs en vandringsled med två olika alternativ. Antingen tar ni den korta vägen som tar en timma eller så tar ni den långa leden som tar 3-4 timmar, båda självklart med sin egna prägel och charm.

Sjöarna kring anläggningen är sammanbundna med Klarälven som rinner förbi ranchen. Både paddling och fiske är väldigt populärt bland gästerna. Ni hyr utrustningen i receptionen.

Förutom att se och uppleva fantastisk natur organiserar också Sun Dance Ranch en mängd olika aktiviteter. Här finns massor att göra för hela familjen. Ridlektioner, uteritter, horsemanship, coaching med hjälp av hästar, fyrhjuling, skytte, vildmarkssafari är bara några höjdpunkter.

En annan höjdpunkt är wellness avdelningen. På anläggningen finns en jacuzzi med en underbar utsikt över älven. Den rymmer fem personer och håller en temperatur på 38-40 grader året runt. Det spelar ingen roll om det är mörkt ute då jacuzzin har jetstrålar med olika färger som lyser upp i mörkret och ger en mysig atmosfär. Den kostar 100 kr i timmen att hyra och ni kan hyra badrock, stor handduk och flip flops för 70 kr. Dessa kan ni använda under hela din vistelse.

Saloonen och restaurangen är öppen från morgon till kväll och serverar frukost, lunch och middag. Här kan ni välja på à la carte meny, buffet eller en BBQ! Restaurangen och saloonen har fullständiga rättigheter och anordnar allt ifrån trubadurer till diverse festkvällar. Varje fredag i juli och augusti är det livemusik som gäller med ranchens berömda BBQ-kvällar.

Visa mer

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Sun Dance Ranch är öppen året om. Beroende på när under året om ni väljer att besöka anläggningen finns det olika aktiviteter. Tillgång till wifi finns och anläggningen är anpassade för rörelsehindrade.

Varmt välkomna till fantastiska Sun Dance Ranch!

Visa mer

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

Ej angivet

Check-in:

14:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten