Skeppsdockans Camping & Vandrarhem

Dockan 1, 614 92 Söderköping

Beskrivning

Skeppsdockan Camping & Vandrarhem ligger vi Göta Kanal i Söderköping. Här bor du cirka 1 kilometer från centrala Söderköping samtidigt som du njuter av vackra naturupplevelser. Blicka ut över kanalbåtarna på Sveriges blå band och andas in naturens krafter och lugn.

Campingområdet har 102 campingtomter för husbil och husvagn, samt 1 stuga. Vandrarhemmet har totalt 7 rum. Campingen erbjuder även tältmöjligheter för dig som vill vara ett med naturen.

På Skeppsdockan Camping & Vandrarhem har du tillgång till avgiftsfri dusch och toalett. Det finns även latrintömning för fasta tankar.

I receptionen finns det glass, dryck och godis till försäljning. Under sommarmånaderna (1/6 – 23/8) går det även att köpa biljetter till frukostserveringen på Café Korskullen. Cafét ligger cirka 1,5 kilometer från Skeppsdockan och serverar frukost varje morgon. I receptionen går det även bra att hyra cyklar för att upptäcka närområdet.

Skeppsdockan Camping & Vandrarhem består av omsorgsfullt nyrenoverade kanalbyggnader som idag fungerar som sanitetslokaler, reception och vandrarhemmet.

Visa mer

Boenden

I närheten av anläggningen

På Skeppsdockan Camping & Vandrarhem får du möjlighet att njuta av den svenska sommaren när den är som bäst. Campingen ligger på landet i Söderköping du har alla sevärdheter och aktiviteter på bekvämt avstånd.

I den direkta omgivningen finns Göta kanal och Strömparken, och cirka 1 kilometer väster om Skeppsdockan har du centrala Söderköping. Här kan du uppleva folkvimlet vid kanalhamnen eller promenera längst de gamla stadsdelarna på mysiga gator och gränder och ta en tur bakåt i tiden.

Söderköping har gott om marknader, evenemang och gemytliga uteserveringar som definitivt är värt ett besök när du är på jakt efter något svalkande att släcka törsten med. Besöker du campingen i september måste du se till att pricka in det medeltida gästabud som pågår i staden. När det kommer till kulturella måsten är det Norrköpings konstmuseum och Arbetets museum som står högst upp på listan.

Är du sugen på ytterligare äventyr har du både Kolmårdens djurpark, Stegeborgs slottsruin och S:t Anna skärgård på behagligt avstånd från Skeppsdockans Camping & Vandrarhem. Många väljer även att utgå ifrån Söderköping när de planerar ett besök i Vimmerby och Astrid Lindgrens värld.

Norrköping ligger 15 kilometer ifrån campingen och har flera bra bussförbindelser för dig som vill leta dig vidare. 50 kilometer bort hittar du Linköping och det är cirka 30 kilometer till S:t Anna Skärgård.

Visa mer

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Skeppsdockan Camping & Vandrarhem är en säsongscamping och har öppet från 2021-04-30 till och med 2021-09-19.

På Skeppsdockan Camping & Vandrarhem kan du hyra cyklar och ge dig iväg på äventyr. Cykla längs de gamla dragvägarna intill Göta kanal och ställ in siktet på Mem. Mem är Göta kanals första sluss vid Östersjön och ligger cirka 6 kilometer från campingen, det var även här som Göta kanal en gång invigdes. Alla cyklar är av bra kvalitet och är utrustade med fotbroms och minst 3 växlar.

Prisinformation

  • 7 eller 3 vxl. cykel med fotbroms 180 kr/dag.
  • Transportkärra 75 kr/dag
  • Barnkärra 100 kr/dag
  • Cykelhjälm 20 kr/dag
  • Barnsadel 50 kr/dag

Samtliga enheter hyrs ut per dag (morgon till kväll).

Varmt välkomna till Skeppsdockans Camping & Vandrarhem i Söderköping!

Visa mer

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

11/06-05/08

Check-in:

14:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten