Ragnerudssjöns Camping

Jolsäter 15, 458 97 Högsäter

Om campingen

Ragnerudssjöns Camping ligger beläget nordväst i Dalsland precis intill Ragnerudsjön. Platsen är omgiven av naturen precis utanför campingområdet och Högsäter ligger cirka 4 km bort. Vi har även Kroppefjälls naturreservat i närheten. Kort sammanfattat så har vi allt!

Ragnerudssjöns Camping hittar ni både campingtomter, tältplatser och stugor. Samtliga campingtomter har utsikt över den otroligt vackra Ragnerudsjön.Vi har campintomter med och utan EL. Campingtomterna är på 70 kvm och tältplatserna 120 kvm. Vi har även 14 stugor i varierande storlekar.

På campingområdet finns två servicehus. I dessa hittar ni bland annat:

  • Kök med mikro, kaffekokare och kylskåp
  • Dusch/Familjedusch & WC
  • Matplats

I bildgalleriet kan ni se en karta över campingen.

Boenden

I närheten av campingen

På och utanför campingområdet finns otroligt mycket att prova och ge sig på. Inne i själva campingområdet finns en otroligt vacker sandstrand med en egen plats för hundar. På själva sandstranden har vi även en nybyggd elektrisk bastu från 2020 med utsikt över den vackra sjön. Bastun tar upp till 8 personer. Det finns även 2 grillplatser vid stranden. Om man vill ge sig ut på ett litet äventyr i vattnet så har vi roddbåt, kanot, kajak samt SUP för uthyrning. SUP står för ”Standup Paddleboarding” och är mer eller mindre en surfbräda som man står på och framåt tar mig sig med hjälp av en paddel. Flytväst ingår givetvis vid samtliga vattenaktiviteter. För er fiskeintresserade finns följande fisk i Ragnerudsjön: Abborre, Gädda, Brax, Benlöja, Lake, Mört, Nors, Siklöja, samt Ål. För att fiska behöver du ha ett giltigt fiskekort som finns att köpa i receptionen. Den kostar 20 kr per dygn alternativt 150 kr per år.

Från Ragnerudssjöns Camping finns det en vandringsled mot naturreservatet som ligger cirka 3km bort. Det ligger alltså mycket närmare med fots än med bil.

På campingområdet finns även:

  • Minigolf med 12 hål
  • En gräsyta med 2 mål för till exempel fotboll
  • Boule
  • Aktivitetstält
  • Grillstuga för den perfekta grillkvällen!
  • Gratis WIFI för alla våra gäster
  • ...Och allt annat kul man kan hitta på!

Utanför campingen finns flertalet natursköna vandringsleder samt väldigt fina cykelleder på både grus och asfalt. Dessa ska man definitivt passa och utforska medan man semestrar på Ragnerudssjöns Camping.

Inne i Högsäter rekommenderar vi starkt ett besök på Högsäters kyrka med dess eleganta externa samt interna arkitektur. Kyrkan uppfördes troligen under den senare medeltiden och är numera en symbolisk byggnad för staden. Genom staden går även den fina Valboån.

Inne i Högsäter finns även närmste matbutik (Coop Konsum). Cirka 16km från campingen ligger Färgelanda som är en lite större stad än Högsäter. Här finns Ödeborgs Fornsal som är ett museum med över 6000 dalsländska föremål från den förindustriella tiden. I Färgelanda finns även Borråsbergets Fornborg, Färgelanda kyrka och annat intressant att utforska .Det finns något att se och uppleva i alla riktningar. Fråga oss gärna om fler tips!

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Dalsland är Sveriges sjörikaste landskap. Campingen har öppet 23/4 – 11/10. Kiosk, café & restaurang är i nuläget stängt. Hundar är väldigt varmt välkomna!

Ragnerudsjöns Camping drivs numera av Maria och Linus som är den 3:e generationen som driver campingen. Hör gärna av er till oss vid frågor eller funderingar. Vi ses hos oss!

Välkomna ska ni vara till Ragnerudsjöns Camping!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

05/07-15/08

Check-in:

15:00

Check-ut:

15:00

Campingar i närheten