Öje Bad & Camping

Bysjögatan, 780 61 Öje

Om campingen

Öje Bad & Camping är den gemytliga och familjära campingen. Campingen är vackert belägen vid Ogströmmen och Öjesjön, mellan Mora och Malung i Dalarna. På Öje Camping finns det 10 mysiga campingtomter med el för husvagnar och husbilar. Ni hittar också stora tältområden med naturen som närmaste granne. Verkligen ett perfekt ställe att tälta på med sin idylliska belägenhet vid havet och den vackra naturen som omgärdar den, är Öje Bad & Camping en plats fylld av skönhet och avkoppling.

Servicebyggnaden är ren och fin med tillgång till toaletter, dusch, kök och latrintömning.

Boenden

I närheten av campingen

Campingen ligger vid den 10 km långa Öjesjön. Här finns det en fantastisk badplats och sandstrand att roa sig på. Vill ni ta er ut så sjön finns kanoter att hyra. Fisket i Öjesjön är väldigt bra. Det är den största sjön i området med flest antal fiskarter. Här kan ni få upp allt från gädda, abborre, sik, siklöja, bäcköring och mört. Fiskekort krävs!

I närheten av campingen finns det en turistgård, vandringsleder och skoterleder, skidspår samt en skridskobana beroende på när ni besöker området. Öje passar speciellt bra för er som kör mountainbike. Biltrafiken är i princip obefintlig och längs området går miltals med slingrande skogsvägar. Både björn och älg finns här och med lite tur kanske ni får en glimt av djuren. Längs Ogströmmen kan ni ta en paus och njuta av vackra vyer som finns.

Den gamla skinnfabriken som fanns här förr i tiden har nu blivit ett museum. Den har stått orörd sedan ägaren gick i pension, låste dörren och gick hem. Att besöka museet är som att åka en tidsmaskin bakåt i tiden där gamla arbetsredskap, mallar, råvaror, skinnmaskiner, mönster, knappar och andra tillbehör ligger kvar som om någon var där igår.

Inne i Öje finns det en restaurang som heter Vita Älgen med fullständiga rättigheter och en livsmedelsbutik.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Öppettiderna på campingen varierar från säsong till säsong. Husdjur är välkomna på området.

Varmt välkomna till Öje Bad & Camping!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

01/05-30/09

Check-in:

12:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten