Öje Ogströmmens Camping

Västra Bygatan 1, 780 61 Östra Öje

Om campingen

Öje Ogströmmens Camping ligger beläget i västra Dalarna med den helt magiska Ogströmmen precis intill campingen. Vår camping med vandrarhem hittar du i Öje som är liten idyllisk stad beläget mellan Mora och Malung. Här har du allt det bästa Dalarna har ett erbjuda ett litet stenkast ifrån. Vandrarhemmet har även öppet året runt så ni är välkomna att uppleva Dalarna med oss oavett årstid.

Vandrarhemmet består av totalt 35 st bäddar med 2-, 3-, 4-, och 5-bäddsrum. Vandarhemmet är genomgående i bra och fräscht skick!

Du hittar även:

  • Sällskapsrum med TV
  • Dusch samt WC i anslutning till rummen

Här har vi även ställplatser med eller utan EL, samt campingtomt.

Boenden

I närheten av campingen

Inne i området hittar du våran populära restaurang Vita Älgen som är namngivet efter den vita älg som blev skjuten i Öje 16 oktober 1996. I restaurangen serverar vi dagens rätt samt à la carte tillagade med bra fräscha råvaror. Dagens lunch erbjuds varje dag med ett glutenfritt alternativ. Utöver påsk och julbord anordnar vi även regelbundet pubaftnar med trubadurer. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Vi har även en småbåtshamn inne i området samt stora ytor för att spela kubb och annat!

Utanför Öje Ogströmmens Camping är helt enkelt en dröm för utomhusaktiviteter och man kan knappt önska sig ett bättre landskap.

För dig som vill vandra finns det cirka 50 km av vandringsleder i Öje, där den kanske populäraste är den som tar dig till Gnupens naturreservat där du går igenom 4 km av orörd skog. Slutligen kommer du befinna dig 657 meter över havet och med bra väder kan du se ända till Mora 52 km bort.

Här finns även mil efter mil av cykelleder som främst passar sig bäst med mountainbike. Flertalet av vägarna går längst Ogströmmen och med lite tur kan man se både älg och björn.

Öje Ogströmmens Camping bjuder på en 9 km lång fiskesträcka som i stort sett är orörd natur och utan slogbodar och andra rastplatser. I Ogströmmen är det främst Harr och Öring man kan fiska efter. I Öjensjön som även den ligger precis intill campingen är det främst Abborre och Gädda man kan fiska efter. Fiskekort finns att köpa på Restaurang Vita Älgen samt receptionen.

Vi har även kanotuthyrning. Här kan du antingen paddla på Öjensjön eller paddla längst Ogströmmen. För den erfarna paddlaren finns den en rutt som är 70 km långt och har Vansbro som slutdestination.

Under vinterhalvåret plogar vi upp banor på Öjensjön för skid samt skridskoåkning. Här finns det många vikar och öar att utforska även under vintertid!

I det direkta närområdet finns även Vålberget där du hittar en fäbod från 1600 – talet med en fin utsikt över Öjesjön. Sträckan till fäboden är cirka 7 km långt.

Här finns även Öje kapell från 1830, Galleri Öje och annat! Fråga gärna oss om mer tips och om gömda pärlor. Glöm inte att även besöka de flertalet mindre orter som vi har här. Varje ort har sin egen unika historia att berätta.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Närmaste större stad är Malung cirka 17 km ifrån campingen. Öje Ogströmmens Camping ligger intill Europaväg E45

Hjärtligt välkomna till oss på Öje Ogströmmens Camping, vi ser väl framemot ert besök!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

01/04-31/08

Check-in:

00.00

Check-ut:

00.01

Campingar i närheten