Norraryds Camping

Hönshylte Camping, 362 96 Ryd

Beskrivning

Norraryds Camping är en camping för dig som gillar dom Småländska skogarna, Svensk natur och alla aktiviteter som kommer därtill. Campingen ligger beläget vid sjön och nationalparken Åsen mitt i Småland.

På Norraryds Camping finns det 16 tomter med el och ca 6 utan el för caravan, husbil och tält. Önskar du att tälta finns det fina tältområden. Önskar du lite mer komfort finns det möjlighet att hyra någon av de stugorna som finns på området. Stugorna är utrustade med alla moderna faciliteter som behövs för en behaglig vistelse. På Norraryds Camping finns det även 20 Glamping tält som bokas i paket med aktiviteter i minst en vecka med byte lördagar. Dessa bokas direkt hos oss.

Servicehuset och köket som har renoverats 2020.

Visa mer

Boenden

I närheten av anläggningen

Norraryds Camping saknar inte möjligheter för dig som älskar action. På campingens område finns det en kommunal badstrand med en brygga. Vattnet är grunt och värms ofta upp snabbt under sommaren vilket är utmärkt för gäster i alla åldrar och för badkrukan som tycker att vattnet oftast är för kallt. Norraryds Camping erbjuder uthyrning av kajak, kanot, roddbåt och fiskeutrustning. Vill du köpa fiskekort eller komplettera din fiskeutrustning kan du även göra det här. Gillar du att bada bastu så finns det här en härlig bastu som kan bokas för egna sälskapet.

Vill ni utmana varandra på femkamp kan ni prova Rydskampen med bågskytte, klättervägg, slangbella, luftgevär och yxkastning.

Många som kommer till Norraryds Camping tar chansen att prova på deras MTB - bana. En trixig och kul bana som passar både vuxna och barn. Även ni som inte har någon erfarenhet av mountainbike kommer uppskatta detta fartfyllda äventyr. Föredrar ni hen lugnare åktur finns möjlighet att boka en guidad tur runt Hönshyltefjorden. Även detta är utformad efter att passa gäster i samtliga åldersgrupper.

Det finns ett nybyggt café på Norraryds Camping. Cafét har en stor altan med utsikt över sjön. Här serveras det alltifrån hembakade kakor, varma mackor, smörgåsar, sallader, och mumsiga pajer med säsongens frukt och bär. Självklart finns det även kaffe, läsk och godis att köpa här.

Behöver du införskaffa mat och andra tillbehör inför eller under din vistelse kan du göra det i Ryd som är ungefär 2 km från campingen. Grannarna Tingsryd, Växjö, Karlshamn och Älmhult finns även på köravstånd om du önskar att shoppa lite.

Visa mer

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Norraryds Camping har öppet mellan april - oktober med högsäsong mellan juni - augusti. Receptionen och cafet har öppet 08:30 - 12:00 samt 15:00 - 19:00 under sommaren och bemannad oregelbundna tider under lågsäsong. Området har WiFi och erbjuder gratis privat parkering. Husdjur är tillåtna.

Varmt välkommen till Norraryds Camping!

Visa mer

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

15/04-28/04

Check-in:

Ej angivet

Check-ut:

Ej angivet

Campingar i närheten