Lufta Camping

Galgbacken 1, 915 94 Ånäset

Beskrivning

Lufta Camping hittar du i det fridfulla Västerbotten i norra Sverige ganska så exakt mellan Skellefteå och Umeå. Vi är en camping med naturen i fokus där våra gäster kan finna glädje och ro. Vi kan även anordna fantastiska konferenser!

Hos oss hittar du tältplatser, stugor, ställplatser med EL samt campingtomter med el.

Vi har 3 st servicehus på campingområdet där den ena är utrustat med dusch och WC. I det andra servicehuset hittar du även kök för enklare matlagning (medtag egen köksutrustning), tvättmaskin och torktumlare. Det finns ett tredje mindre servicehus för de nedre campingplatserna som har öppet tills sista Augusti.

På campingområdet har vi 2 uppvärma poolar som lämpar sig för alla åldrar. Här är det bara att gotta sig och ta ett dopp!

Boenden

I närheten av anläggningen

Campingområdet är definitionen av en naturskön camping med fridfull natur i alla riktingar. Här kan sinnet finna den ro bara norrländsk natur kan ge. Vi har stora gräsområden för lekar och spel för vuxna som barn.

Under sommartid är det populärt att spela på våran volleybollbana och även spela äventyrsgolf.

På campingen har vi en utsiktsrestaurang med fullständiga rättigheter. Här har vi även inslag av Västerbottenost i många av våra maträtter. Under jultid serverar vi här även väldigt uppskattade julbord. Kom och njut!

För dig som vill ha lite spa känsla under din campingsemester så har vi även bastu samt vedeldad badtunna för upp till 10 personer. Badtunnan tar flera timmar att värma upp och bör bokas under förmiddagen. Badtunnan kostar 1200 kronor.

På campingen så har vi även guldvaskning som är väldigt uppskattat och är kanske en förvånansvärt spännande aktivitet att ge sig på. Det är med stor spänning man vaskar efter många guldklimpar små.

5 km från campingen hittar du Hakatjärn sjö där man kan fiska efter regnbåge. Området är även lättillgängligt för rörelsehindrade. Här finns även grillplatser och fiskekort finns att köpa vid sjön. Lycka till med fiskelyckan!

Campingen erbjuder även kanot samt båtuthyrning så ni kan utforska området från vattnets perspektiv. Vi garanterar fina vyer!

I närområdet finns det massor av leder att utforska antingen vandrandes eller med cykel.

Endast 3 km från campingen lagras kanske Sveriges mest älskade ost. Vi talar givetvis om Västerbottenosten! Hit kan man gå och få guidade turer samt lära sig mer om ostillverkning och alla dess konster och regler.

Mittemot campingen ligger hembygdsområdet Galgbacken. Under Juli månad kan man få guidade turer och lära sig om bygdens historia.

Cirka 15 km från campingen har vi även ett lantbruksmuseum där du kan lära dig mer om lantbruken som är en stor del av områdets historia.

Inom gångavstånd finns andra sevärdheter som Nysätra kyrka, tingshuset samt Roseniusgården.

I närområdet finns flertalet mindre orter där alla har sin egen historia att berätta. Här är det fritt fram att på egen hand utforska dessa.

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Umeå ligger 69 km från campingen och Skellefteå 67 km

Välkomna ska ni vara till norrländsk lugn och Lufta Camping! Vi ser framemot erat besök och hjälpa er med en oförglömlig campingsemester.

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

25/06-07/08

Check-in:

12:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten