Lövhults Camping

Lövhults Camping, 571 92 Nässjö

Beskrivning

Precis utanför Nässjö, högt beläget på det Småländska höglandet finner du Lövhults Camping. En lugn och skön camping som är öppet året om. Lövhults Camping har 42 campingtomter med el för husvagn, husbil och tält.

På Lövhults Camping finns det även sex stugor som är fullt utrustade med alla moderna faciliteter som du behöver. WiFi, terass och ett fullt utrustat kök finns i samtliga stugor. De större stgorna har även egen bastu och diskmaskin.

Lövhults Camping är bemannad året om och servicehuset har både bastu, dusch och toalett för dig som gäst.

Boenden

I närheten av anläggningen

Lövhults Camping har ett perfekt läge och ger dig möjlighet att njuta av den härliga naturen samtidigt som den även ligger nära Nässjö stad. I anslutning till campingen finns det vandringsleder, motionsspår, utomhusgym och hinderbanor för barn. Det finns även asfalterade banor för inlines, rullskridskor och rullstolar. Lövhults Camping

är även en del av Lövhults naturreservat. Ett naturreservat som är på hela 220 hektar. Sagolika skogar, myllrande hagmarker, bubbliga vattendrag och självklart Småländska ängar utgör denna naturupplevelse som lockar folk från hela Sverige och Europa varje år. Vintertid finns det även ett vackert skidområde med välpreparerade spår precis intill Lövhults Camping.

Nässjö stad som ligger ca 20 min från Lövhults Camping är en fantastisk sommarstad som varje år tar emot tusentals turister.Staden har ett fint utbud av både kultur, shopping och nöjen. De många besökarna har satt sin prägel på matkulturen sedan den första järnvägsrestaurangen öppnades. Här hittar du allt från småländska smaker, lokalproducerat lammkött och nykokta kräftor. För dig som är sugen på att dricka något gott och umgås på kvällskvisten finns det här något för alla. Sportbarer med storbildsskärmar, barer med musikquiz och underhållning eller eleganta hotellbarer.

Förutom detta finns det vacker arkitektur, design och möbelkonst här att se om du är konstintresserad. Ingvar Kamprad som kom från Småland har definitivt satt sin prägel på landskapet och Nässjö är inget undantag.

Behöver du införskaffa mat och andra saker till din vistelse på Lövhults Camping finns det både matbutiker, systembolag och andra butiker.

Du kan även göra ett besök på torghandeln som finns på stortorget varje torsdag. Eller varför inte gå på teater och spela bangolf i stadsparken.

Lövhults Camping lockar varje år till sig mängder med tyska turister som kommer för att besöka Skullaryd Älgpark. Detta är ett äventyr som du, ung eller gammal, sent kommer att glömma. Älgparken är unik med det stora antalet hjortar som du kan uppleva under safarituren. Kliv på traktorn tillsammans med ditt sällskap och upplev djuren i sin naturliga miljö.

Vid entrén till älgparken finns det ett mysigt Gårdscafé som även har en butik med souvenirer. Här serveras allt ifrån toast, varmkorv till hembakade bullar, chokladbollar, läskande dryck och glass.

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Lövhults Camping är öppet med fullservice året om. På hela campingen finns det WI-FI. Har du några speciella önskemål inför din vistelse ber vi dig kontakta receptionen på Lövhults Camping. Receptionen är öppet alla dagar mellan 08.00 - 16.00. När receptionen är stängd kan du själv välja en plats på campingen och sedan checka in när receptionen åter är öppen. Hundar är välkomna och Lövhults Camping är tillgänglighetsanpassad.

Varmt välkommen till Lövhults Camping!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

01/01-31/12

Check-in:

14:00

Check-ut:

11:00

Campingar i närheten