Lits Camping, Stugby och Kanot

130 Hårkmon, 836 92 Lit

Om campingen

22 km norr om Östersund precis intill Indalsälven hittar du hittar du denna fantastiska naturpärla - Lits Camping, Stugby och Kanot. Campingen har totalt 50 elplatser för husvagn och husbil, mängder av stugor av olika standard och fantastiska tältområden för dig som önskar att tälta. I servicehuset som ligger på området hittar du alla faciliteter som du behöver för att du ska trivas.

I servicehuset hittar du:

  • Duschar
  • WC
  • Kök
  • Tvättstuga
  • Latrintömning
  • Påfyllning av vatten

Wifi finns på hela området och är gratis för dig som boendes på Lits Camping, Stugby och Kanot. Det går även att tömma gråvatten här. Du får välja vart du vill stå med din husvagn eller husbil i mån av plats när du anländer. Campingen har många återkommande gäster från hela världen som kommer tillbaka år efter år för den sagolika miljön.

Boenden

I närheten av campingen

Även fast många turister väljer att komma till Lits Camping, Stugby och Kanot för den storslagna naturen finns det massor av aktiviteter här. På campingen kan du hyra kanoter och paddla runt i den stilla och vackra Indalsälven. Det finns även en stor badplats och en sandstrand som är populär under sommaren. I anslutning till stranden hittar du 2 stationära bryggor samt en brygga som flyter runt i vattnet. Det finns aktiviteter för barn med en stor lekplats, klättervägg, gungor, rutschkanor och mer därtill.

Är ni ett större sällskap eller känner du dig på ett sportigare humör kan du alltid utmana ditt sällskap eller nya bekantskaper på beachvolleyboll som är öppet för alla. Oroa dig inte om du har glömt att packat ner bollen, det finns att låna i receptionen. Utöver detta kan du som gäst på Lits Camping, Stugby och Kanot roa dig med studsmattor, minigolf, fotboll eller tennis. Sportigt värre! Barncyklar och ett fåtal vuxen cyklar finns att låna sommartid.

Det fantastiska området kring anläggningen bjuder på flera vandringsleder och motionsspår. Högforsstigen börjar vid campingen och går 8 km genom skogen längs med Hårkan och bjuder på otroliga vyer.

Efter en lång dags utforskande kan du hyra den populära bastun som ligger precis vid vattnet. Den rymmer upp till 10 personer och avslutas oftast med ett svalkande dopp.

Vill du ha lite mer puls kan du ta dig en tur till Östersund som ger dig mycket att göra oavsett när du besöker staden på året. Förutom att du kan inhandla proviant och andra saker du kan tänkas behöva till under din vistelse, kan du även besöka ett av dom många turistmål som finns här. Exponorr, Frösöberget, Skidstadion och Djungelhuset är bara några av de alternativ som finns och passar i alla åldrar.

Östersund är även hem för en av landets mest populära musik och stadsfestivaler, Storsjöyran. Festivalen lockar varje år världsartister och besökare från hela världen. Mängder av krogar och restauranger slår upp tält på eller i närheten av området och ger en häftig folkfest som håller på i flera dagar. För dig som vill variera musik, mat och dryck kan du även gå på tivolit som öppnas upp i samband med festivalen.

Självklart är detta bara en liten del av vad du kan hitta på i Östersund och området kring Lits Camping, Stugby och Kanot. Hör med den trevliga personalen på campingen efter tips och eventuella händelser som äger rum när just du är här.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Lits Camping, Stugby och Kanot är öppet året om. Själva Campingdelen och kanotsäsongen är öppet från maj till september. Öppettider i receptionen kan variera, men under högsäsong är den öppen 08.00-22.00. Telefontiderna är från 08:00-22:00. 

Varmt välkommen till Lits Camping, Stugby och Kanot!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

21/06-13/08

Check-in:

12:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten