Kukkolaforsen Turist & Konferens

Kukkolaforsen 184, 953 91 Haparanda

Om campingen

Vackert belägen vid den brusande Torne Älven uppe i Tornedalen ligger Kukkolaforsen Turist & Konferens. Här finner ni ett modernt hotell, stuglägenheter, mysiga små stugor och över 80 campingtomter för husvagn, husbil och tält. Campingtomterna är mellan 80-100 kvm beroende på vart ni väljer att ställa er.

Det finns även en exklusiva möjlighet att boka en campingtomt som har en egen bastu och grillkåta.

Servicehuset på området har tillgång toaletter, dusch och bastu. Självklart finns det även ett kök med matlagnings- och diskmöjligheter. Allt detta ingår självklart under eran vistelse.

Boenden

I närheten av campingen

Kukkolaforsen Turist & Konferens erbjuder mängder med unika aktiviteter. Här kan ni bl.a prova på forsränning, bastubad i Sveriges enda bastu-by, skotersafari, sikhåvning. Den genuina miljön med halstringsbodar, fiskemuseum, fiskebodar och vattendrivna kvarnar kring området är verkligen en häftig upplevelse. Håvfisket bedrivs enligt uråldriga metoder och är även det värt att prova på.

Restaurang på anläggningen har en fantastisk utsikt över forsen och till grannlandet Finland. Här erbjuds mat och upplevelser som passar för alla tillfällen. Allt tillagas sedan så att de tornedalska, smakerna kommer till sin fulla rätt. Självklart har restaurangen fullständiga rättigheter. Restaurangen är väldigt populär och blir under högsäsongen snabbt uppbokad. Vi rekommenderar er därför att vara ute i god tid när ni bokar. Detta gäller både lunch och middag.

I området kring Kukkolaforsens kulturby finns det mängder med platser att besöka. Ett sågverk, en gammal mjölnarbostad och två vattendrivna kvarnar är bara några av dom olika byggnaderna ni kan besöka i dess naturliga miljö. Under somrarna startar dom gamla maskinerna upp så ni själva kan se hur det var förr i tiden. En annan sak som är väldigt populär att besöka är fiskemuseet där ni kan få ta del av den fiskekulturen och Torne Älvens alla arter.

I närområdet finner ni fina motionsspår och vandringsleder som under vintertid förvandlas till härliga skidspår. Som om inte det vore nog ligger det även ett världsarv här. Mellan 1816–1855 bedrev Wilhelm von Struves mätningar för att visa att breddgraderna är längre i Skandinavien än vid ekvatorn. I och med denna upptäckt kunde Struve bevisa att jorden inte är klotrund utan oval. Världsarvet ligger ca 7 km från anläggningen.

Andra sevärdheter som är värda att besöka är Elmers gård, Karungi by, Taavolagården, Tervajänkke, Karsikojärvi badplats, Pitkäjärvi fågeltorn, Saivara stenåldersby, Leipijärvi badplats och Myllyjärvi grillplats.

Haparanda stad ligger är också en biltur bort och självklart något ni inte får missa. Haparanda är i övrigt Sveriges östligaste tätort. Staden ligger alldeles invid riksgränsen mot vårt kära grannland Finland och gränsar direkt till den finländska staden Torneå, även det en stad som erbjuder mängder av spännande möjligheter.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Kukkolaforsen Turist & Konferens har öppet året om. Fullservice är från början av juni till slutet av augusti. Under högsäsongen är även receptionen öppen från morgon till kväll. Anläggningen är anpassat för rörelsehindrade. Hundar är välkomna. Tillgång till Wifi finns.

Det finns även god konferensmöjligheter här. Har ni ytterligare frågor eller funderingar tveka inte att kontakta anläggningen direkt.

Vi önskar er varmt välkomna till Kukkolaforsen Turist & Konferens!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

23/06-07/08

Check-in:

15:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten