Kroksjöns Skogsretreat

Hylteberg Åbygget , 314 52 Unnaryd

Om campingen

Kroksjöns Skogsretreat ligger på Åbygget, utanför Unnaryd, och drivs av Andrea, Kristoffer och Forest Tribe AB. För nästan tio år sedan köpte de gården tillsammans med några vänner och familj för att kunna leva och arbeta på samma plats och ha en mer hållbar livsstil nära naturen. De skapade Kroksjöns Skogsretreat av flera skäl: för att inspirera fler människor att upptäcka naturen och erbjuda unika upplevelser, men också som ett politiskt statement för att visa att det går att göra mer med sin skog än det konventionella skogsbruket. De vill visa att en skog kan bruka för att tillvarata dess sociala värden såsom hälsa och rekreation, och att en mångfaldig skog kan bidra till bevarande av arter, bindning av koldioxid och minska risken för skogsbränder och virussjukdomar. Besökare bidrar till att stödja deras hållbara syn på skogbruk.

Boenden

I närheten av campingen

Kroksjöns Skogsretreat ligger på gården Åbygget utanför Unnaryd, omgivet av en vacker skogsmark. I närheten finns det gott om möjligheter till friluftsliv och rekreation. Sjön Kroksjön ligger bara en kort promenad bort, där man kan bada, fiska eller paddla kanot. Det finns även flera vandringsleder i området, som erbjuder vacker natur och fantastisk utsikt. För den som vill utforska närområdet finns det också flera sevärdheter, som till exempel Torpa stenhus och Hyltena kyrka. Unnaryd är också känt för sina glasbruk, där man kan besöka olika verkstäder och se konstnärer i arbete.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Vid ankomst har vi en introduktion till det gemensamma utomhusköket och toaletten, där vi går igenom hur allt fungerar så att du kan känna dig bekväm och säker under hela din vistelse.

Välkommna!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

Ej angivet

Check-in:

16.00

Check-ut:

10.00

Campingar i närheten