Klarälvsbyn

Badhusvägen 2, 680 60 Sysslebäck

Om campingen

Hej och hjärtligt välkomna till fina Klarälvsbyn!

Klarälvsbyn är den mysiga stugbyn som ligger 5 minuters bilväg från Branäs. När snön smälter förvandlas detta område till en grön och härlig oas som ger möjlighet till flertalet aktiviteter för den friluftssökande individen. Stugbyn är även ett vinterparadis med närhet till både utförs skidåkning och längdskidåkning.

Klarälvsbyn är en unik och fin liten stugby med traditionella röda stugor med vita knutar. Här finns stugor för de flesta med plats för både 4 och 5 personer. Alla stugor har WiFi-anslutning, egen parkering, torkskåp och TV. De mysiga 5-bäddsstugorna är dessutom utrustade med bäddsoffa, kök, toalett och dusch. Ni får även en egen fin terrass att nyttja samt en parkeringsplats precis intill stugan. Dessa stugor kan hyras året runt, men under vissa perioder gäller stugbyten endast torsdag eller söndag.

Är ni istället sugna på att campa så ligger även Sysslebäcks Stugby & Fiskecamping i anslutning till stugbyn. Där kan ni slå läger med er husvagn, husbil eller tält och njuta av en trevlig vistelse i samma område.

Boenden

I närheten av campingen

I omgivningen kring Klarälvsbyn finns det mycket att göra både sommartid och vintertid. Under vinterhalvåret är de givna aktiviteterna såklart skidåkning, både på längden och utför. Efter fem minuters bilresa når ni fjället i Branäs. Här hittar ni backar för alla åldrar och längdspår i alla längder. Branäs alpin är prisbelönt för sin familjevänliga anläggning där de vann pris för bästa skidområde för familjen 2015. Ni hittar över 30 nedfarter fördelat på 21 lifter (inkluderat en kabinlift). Fallhöjden ligger på cirka 415 m och är därmed Sveriges 10e högsta fallhöjd. Anläggningen hjälper er med all information ni behöver för ett besök på skidanläggningen.

Branäs ligger intill Sysslebäck i nordvästliga Värmland. Här rinner även Klarälven som är Sveriges längsta flod och löper över 300 km genom vackra landskap från nord till syd. Ni hittar också ett av de högsta bergen i Sydsverige, Branäsberget som ligger på stadiga 567 meter över havet. Detta berg kan besökas med gondolliften vilket är en rekommenderad aktivitet under din vistelse på anläggningen. Ett annat högre berg som är värt ett besök är Långberget som når hela 630 meter över havet. Detta berg hittar ni 15 minuter från Branäs.

Området kring Branäs är ideellt för vackra vandringsturer och ni hittar flertalet rutter med olika svårighetsgrader att upptäcka här, en populär tur är att vandra från Klarälvsbyn till Skrocksätern. Andra aktiviteter som lämpar sig under sommarmånaderna är såklart Kanot på Klarälven. Glid fram i midnattssolen och upplev hur den still naturen omfamnar er. När ni nu ändå är på Klarälven så har ni kommit precis rätt för ett fiskeäventyr. Testa fiskelyckan med flugfiske, metspö eller kastspö.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

 

Klarälvsbyn har öppet året runt. Lågsäsongen infinner sig: 10 april till 2 juni, samt 1 september till 22 december. Högsäsongen infinner sig: 2 Juni till 1 september samt 33 december till 9 april.

Varmt välkomna till Klarälvsbyn och dess vackra natur!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

Ej angivet

Check-in:

14:00

Check-ut:

10:00

Campingar i närheten