Järnaviks Camping

Bastuviksvägen 61, 372 63 Bräkne-hoby

Om campingen

Få saker här i livet lugnar ens egna sinne och själ mer än skärgårdsomgivning och det är precis vid skärgården du kan hitta oss på Järnaviks Camping. Järnaviks Camping ligger i Blekinge beläget mellan Ronneby och Karlshamn med hav och sandstrand endast ett par fotsteg ifrån.

Hos oss hittar ni campingtomter med el, tältplatser med eller utan el samt väldigt fina trädstugor för uthyrning.

Skärgårdstemat är genomgående på vår camping och givetvis har vi här en väldigt fin sandstrand med en brygga. Det finns en handikappanpassad badbrygga på stranden.

På Järnaviks Camping hittar du gräsytor för lekar och aktiviteter så du kan gott ta med dig fotbollen och annat som du tycker är kul! Det finns även boule spel för uthyrning.

Vi har även en restaurang på campingområdet med fullständiga rättigheter som har öppet alla dagar mellan 08:00 – 21:00 under högsäsongen.

Det finns totalt 11 st stugor, samtliga utrustade med 2 st våningsängar (4 bäddar totalt med per stuga). Egna sängkläder måste medtas och i stuga 7 samt 8 är husdjur inte tillåtna.

Under midsommar 17 – 20 Juni måste stugan bokas i minst 3 dagar, samma villkor gäller för campingtomt med el under denna tidsperiod.

På Järnaviks Camping har vi separata byggnader för kök, reception, servering och butik, wc/duschar (Här finns även en rymlig handikapptoalett med skötbänk)

Vi har även lekplats för barnen, aktivitetsfält med fotbollsmål samt badmingtonnät, minigolf, grillplats och dansbana. Ta gärna en titt på kartan över campingområdet i bildgalleriet så kan du se vart allting finns!

Boenden

I närheten av campingen

Campingområdet är i direkt anslutning till Blekingeleden som är cirka 270 km långt och går från Sölvesborg till Bröms. Men givetvis finns flertalet andra vandringsleder att välja bland. Från campingen har vi även en cykelled och här kan vi även till exempel rekommendera Sydostleden som är 27 mil långt.

Ett annat tips är Bräkneleden som är 6 mil långt. Precis som med vandringlederna finns det flertalet att välja bland.

Vi har cykeluthyrning på campingen så det är bara att fråga oss vid receptionen! Järnavik naturrseverat har du endast 100 meter från campingen. Naturrservatet är ett typiskt kustområde i mellersta Blekinge. Det är starkt kuperat, med kala klippor, hällmarker, ädellövskog och betespräglade öppna partier.

Givetvis har vi båtar för uthyrning om man vill ta sig ut till sjöss och utforska skärgården på egen hand. Återigen är det bara att fråga oss vid receptionen så hjälper vi mer än gärna till!

Hit lämpar det sig även att ta med fiskeutrustningen, hyra en båt och ta med dagens fångst till grillplatsen på campingen och avnjuta den egenfångade havsfisken. Mörrumsån är även väldigt populär bland sportfiskare som åker dit från när och fjärran. Där är det kanske främst lax som man fiskar efter.

Ett bra tips om man har sina kära älskade barn med sig på campingsemestern är ett besök på Eriksberg Vilt & Natur som är en av norra Europas största vilthägn på cirka 900 hektar. Där kan man se visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon och man kan antingen köra med egen bil i området eller välja att ha en guidad tur.

Där finns även gårdsbutiker som säljer viltprodukter och annat intressant. Eriksberg Vilt & Natur ligger cirka 14 km från campingen.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Utanför campingen finns alla intressanta småorter och Karlshamn samt Ronneby 22 km respektive 19 km bort. Dessa är de 2 närmaste större städerna från campingen.

Några populära sevärdheter i Karlshamn är Asarums Bygdmuseum, Fiskarstugan i Karlshamn, Högarör bronsåldergrav samt samt kastellet som är en befästningsö mitt i inloppet till Karlshamns hamn. I Ronneby är några populära besöksmål Ronneby Teater, Massmanska Kvarnen, Kallinge Museum samt Bräknebygdens Kulturhus. Detta är bara några få exempel på saker att göra!

Receptionen har öppet 09:00 – 21:00 under högsäsongen

Vi på Järnviks Camping ser framemot eran vistelse. Hjärligt varmt välkomna ska ni vara till oss!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

11/06-15/08

Check-in:

12:00

Check-ut:

15:00

Campingar i närheten