Ingestrands Camping

Ingestrands camping, 671 91 Arvika

Om campingen

Ingestrands camping är den mysiga, natursköna familjecampingen som ligger alldeles intill sjön Glafsfjordens strand bara 4 km från Arvikas levande stadskärna. Ingestrands camping är en året runt camping där det finns gott om både husvagnsplatser, husbilsplatser och stugor. Välj och vraka mellan en campingtomt vid strandkanten eller varför inte en tältplats under en av de höga tallarna.

Ingestrands camping har cirka 300 campingtomter varav 160 har elanslutning samt uttag för kabel-TV. 21 av dessa tomter är ställplatser avsedda för husbilar där det ingår både ett härligt trädäck och utemöbler. En så kallad lyx-ställplats! Många av de tomter ni hittar på Ingestrands camping är sjönära och vissa är till och med strandnära.

Ingestrands camping har 48 stugor som kommer i olika storlekar och med olika utrustningsnivåer, allt för att passa just dina behov. Alla stugor är utrustade med kokplatta, täcken och kuddar. Behöver du lakan så går även det att hyra i receptionen. I receptionen finns det möjlighet att få hjälp med allt vad man kan behöva under en vistelse. Här kan ni hyra cyklar, trampbåt, roddbåtar samt motorbåt. Du kan också boka bastu, köpa fiskekort samt få tips och information om besöksmål i närområdet.

På Ingestrands camping finns allt ni kan tänka er när det kommer till service. Här hittar ni fräscha servicehus, minilivs med morgonfärskt bröd, möjligheten att tvätta bilen eller tappa av gråvatten samt duscha den fyrbenta vännen.

Ingestrands camping har två fina servicehus där du hittar duschar, toaletter, skötbord, tvättmaskiner och torktumlare. Här finns även handikappanpassade badrum samt större familjerum med dusch, skötbord, toalett och tvättställ. På hela området finns givetvis också Wifi-anslutning för den surfande individen.

Ingestrands camping erbjuder en vacker badplats med en fin sandstrand samt en handikappanpassad badbrygga. För den som vill göra annat än sola och bada så hittar ni både motionsspår, vandringsleder, golf, grillplats, fiske, båtliv och cykling.

Boenden

I närheten av campingen

I närhet till Ingestrands camping ligger flertalet sevärda besöksmål. Arvika och den västra delen av Värmland är några av de populäraste turistmålen i omgivningen. Här hittar ni utflyktsmål som passar de flesta och som är både kortare och lite längre. 4 km från Ingestrands camping hittas bland annat Arvika och dess mysiga stadskärna där du hittar allt från butiker till torghandel, caféer och mysiga restauranger. Andra besöksmål som är väl värda ett besök under din vistelse är Rackstadmuseet, Gammelvala Veckan i Brunskog samt Klässbols linneväveri.

Vill ni ägna er åt vandring så finns det fina vandringsleder i anslutning till Ingestrands camping. Det finns flera olika naturreservat utspritt över kommunen. Några av de mer välbesökta lederna har tillgång till flertalet rastplatser och eldstäder. Ni hittar även Bergs Klätt Naturreservat som har en rullstolsanpassad led. Vill ni cykla så går det såklart bra det med. Cykel kan du hyra på Ingestrands camping sedan är det bara att ge sig ut och utforska omgivningen. Cykelbanan som tar dig hela vägen från Ingestrands camping till Arvika Centrum startar även den precis intill campingen.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Under högsäsongen som infaller mellan första juni och sista augusti är receptionen på Ingestrands camping öppen mellan 07:30 och 22:00. övriga tider under året är Ingestrands camping bemannad mellan kl. 08:00 - 15:15.

Denna camping behöver ni boka minst 3 dagar i förväg.

Varmt välkomna till Ingestrands camping!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

14/06-08/08

Check-in:

15:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten