Ice & Light Village

Nyborgsvägen 195, 952 59 Kalix

Beskrivning

Välkommen till Ice & Light Village!

På Ice & Light Village får ni en glampingupplevels utöver det vanliga. Anläggningen ligger i närhet till samhället Kalix. Det är här älven möter havet, Kalixlöjrommen möter gräddfilstoasten, och sist men inte minst platsen där norrskenet möter dig.

På Ice & Light Village bor ni i en modern,  igloo-inspirerad stuga. Designen och de stora fönsterna ger dig chansen att verkligen uppleva omgivningarna från alla vinklar. Från vinterns magiska vita landskap till sommarens oändliga solljus. Hos Ice & Light Village är det alltid säsong. Med en utsikt över Kalixälven som inger både lugn och tystnad får ni en harmonisk vistelse olikt allt annat. Ice & Light Village ligger mitt i naturen med närhet till älven, skärgården och skogen vilket gör att flertalet aktiviteter alltid finns tillgängliga oavsett säsong. 

Är ni ute efter att fira något så är Ice & Light Village den perfekta platsen. Jubileum, möhippa, svensexa, födelsedag, bröllop - anläggningen passar till allt.   

Boenden

I närheten av anläggningen

I och runt Ice & Light Village kan ni hitta på diverse olika aktiviteter året runt. På sommaren kan ni spela golf på den fina och natursköna golfbanan “Linnébanan”. Ta en båttur med båten Filippa som erbjuder fina turer på sjön eller varför inte hyra en kajak och paddla runt i omgivningarna. Sommaren vid Ice & Light Village är både avkopplande och berikad av aktiviteter i och runt den norrländska naturen.

Ice & Light Village och samhället Kalix erbjuder även flertalet aktiviteter under vinterhalvåret. Exempelvis kan ni kryssa över det frusna havet utan en storm i sikte. Så långt ögat kan nå ser ni ett stort istäcke och vacker natur. Här kan ni ta en tur på längdskidorna och utforska skärgården. Är ni ute efter lite mer fart och fläkt kan ni även hyra en skoter eller varför inte ett hundspann för att sedan ta er ut och se det magiska norrskenet dansa över den öppna och stjärnklara himlen.

Dagskryssning med isbrytaren Polar Explorer tar er fram över ishavet. Lyssna till den sprickande isen som slår mot skrovet och njut av de friska vinter fläktarna medan ni färdas fram. Här får ni även en rundtur i båten där ni får se allting från maskinrummet nere i skrovet till kaptenens däck högst upp. Ta en värmande kopp kaffe eller en kopp choklad i caféet eller varför inte vandra ut en bit på isen?. Där isbrytaren färdats skapas en pool där den våghalsiga besökaren kan få prova på ett isbad iklädd våtdräkt. Känner man sig manad så får man även ett certifikat vid avklarat bad från kaptenen vid namn “cruise and swim”. Ett finns minne att ta med hem från turen. Denna aktivitet kan utföras från december till april och har en varaktighet på ca 3 timmar. En perfekt dagsutflykt i vinterlandet nära Ice & Light Village.

Cirka 25 minuters biltur från Ice & Light Village finner ni en hundkennel där man kan testa på att köra sitt eget hundspann. En guide på plats visar hur ni går tillväga och ni får lära er om hur livet på en hundkennel i svenska Lappland verkligen ser ut. Två personer per släde får sedan ge sig ut och turas om att köra hundspannet i den fina omgivningen. Denna aktivitet utförs från december till april och har en varaktighet på ca 3 timmar.

Vill ni istället prova på att köra snöskoter erbjuds fina turer längs med den frusna Kalixälven.

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

På Ice & Light Village sker incheckning vid 15:00 samt utcheckning vid 12:00.

Varmt välkomna till ett magiskt boende nära norrsken, natur och Kalixlöjrom!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

01/01-31/12

Check-in:

15:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten