Hoks Naturcamping

Österskog Kullen, 567 93 Hok

Beskrivning

Välkommen till Hoks Naturcamping. En lugn, familjär och naturskön camping med skog och öppna fält ca 2 km från Hoks samhälle.

På Hoks Naturcamping finns det 30 husvagnsplatser med el, samt 11 stugor med 4-6 bäddar som är fullt utrustade med toalett, dusch, kokplatta, kök, mikrovågsugn, vattenkokare och kaffebryggare. Det finns även tv i stugorna om du vill koppla av efter en lång dag. Sängkläder får du som gäst ta med dig själv. Samtliga stugor är även rökfria.

I det renoverade servicehuset finns det fullt utrustad kök, toalett och dusch. Receptionen ligger i samma hus som servicehuset.

Det finns även en lokal för större sällskap med ett kök som har namnet Höjden. Den används vid föreningsmöten, fester, och släktträffar. Höjden ligger uppe på en kulle med en stor veranda där man kan grilla och titta på solnedgångarna under sommaren. Lokalen rymmer 30 personer.

Visa mer

Boenden

I närheten av anläggningen

Till Hoks Naturcamping kommer många som vill slappna av i naturen och komma bort från vardagsstressen. Trots det finns det faktiskt väldigt mycket och göra om du bara vill. Precis vid Hoks Naturcamping finns det en å med en badplats som du som gäst kan utnyttja. Badplatsen har även en anlagd brygga. Precis intill badplatsen finns det ett vindskydd med en eldstad där du kan grilla. Perfekt tillfälle att ta en paus efter ett par timmars sol och bad. I området finns det flera större badplatser om du känner för att utforska området.

På Hoks Naturcamping finns det även fina fiskemöjligheter. Som gäst på Hoks Naturcamping har du tillgång att hyra både kanot och båt om du vill ta ut dig på sjön och testa din fiskelycka. Efter det kan du göra som många andra och grilla din egna fångst i eldstaden tillsammans med ditt sällskap och titta ut över ån och den vackra solnedgången - Svensk sommar!

Vill du utmana någon i gänget på golf kan du även göra det på Skogs- eller Parkbanan som ligger på Hooks herrgård.

För dig som föredrar att bara njuta av det faktumet att du befinner dig i naturen finns det mängder av fina vandringsleder att välja mellan. Höglandsleden på totalt 44 mil har flera fantastiska spår att erbjuda och lockar mängder av turister och vandrare varje år.

Har du barn med dig finns det trampbilar och en lekplats som är väldigt populära.

Önskar du att upptäcka saker lite längre bort är Småland självklart ett säkert kort för hela familjen. High Chaparall, Astrid Lindgrens Värld, Skara Sommarland och Gränna ligger alla inom behagligt avstånd med transport.

Behöver du inhandla mat och förnödenheter till din vistelse på camping kan du göra det i Vaggeryd som ligger 1 mil väster om Hoks Naturcamping.

Visa mer

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Hoks Naturcamping har öppet året om för stuguthyrning. Högsäsongen varar mellan april till oktober och är även perioden då du kan bo på Hoks Naturcamping med husvagn, husbil eller tält. Det finns möjlighet till tömning av både latrin och gråvatten.

På Hoks Naturcamping väljer du din plats när du anländer. Det finns alltså ingen möjlighet att förboka en specifik plats. Är det så att du önskar en extra avskild plats kan du fråga efter det i receptionen när du checkar in.

Visa mer

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

01/04-25/10

Check-in:

15:00

Check-ut:

11:00

Campingar i närheten