Hjälmargården och Läppe Camping

Hjälmargården - Läppe, 643 95 Vingåker

Beskrivning

Intill Hjälmarens strandkant hittar du Hjälmargården & Läppe camping. En camping som erbjuder 120 campingtomter, 12 stugor och ett stort tältområde. Hjälmargården & Läppe camping har även ett vandrarhem som kan ta emot större sällskap.

En trivsam och väldigt välskött camping med bra service i regi av Hjälmargården. Till Hjälmargården kommer folk med eller utan eget boende. Man kan dela upp Hjälmargården & Läppe camping i tre områden. Övre campingen, Sjö Campingen och Hjälmargårdens camping.

I servicebyggnaden vid övre campingen finns alla moderna faciliteter du kan tänkas behöva. duschar, toaletter och kök med diskmaskin. I servicebyggnaden vid Sjö Campingen finns utöver detta även tillgång till handikapptoalett. I det tredje servicehuset vid

Sjö Campingen finner du samma faciliteter som på övre campingen. Det finns med andra ord gott om bekvämligheter och yta på denna underbara anläggning.

Boenden

I närheten av anläggningen

Här finns aktiviteter för alla åldrar och grupper. Till Hjälmargården & Läppe camping vallfärdar folk inte bara från Sverige utan även Europa.

De två långgrunda badstränderna som går längs campingen är väldigt populära under sommaren. I anslutning till dom finns det även lekstuga, bastu, båtar, kanoter, minigolf och fiske fritt för allmänheten.

En liten ovanlig aktivitet som är oerhört populär på Hjälmargården & Läppe camping är sumobrottning. Du kan utmana någon i ditt sällskap i en stor uppstoppad sumodräkt med skydd på huvudet. Reglerna är som på riktigt och döms av en domare. Det är minst lika kul att delta som att se på. Detta går att boka i receptionen på anläggningen.

Hjälmargårdens Café serverar utsökt glass med flera egenkomponerade smakupplevelser som du bara hittar här. Enligt platschefen Glenn säljer Hjälmargården & Läppe camping näst mest glass i hela regionen. Missa inte detta!

Restaurangen på Hjälmargården & Läppe camping är en annan höjdpunkt. Med sina 150 platser och en fantastisk utsikt över Hjälmaren är även den fullbokad under stora delar av sommaren. Måltiderna hör enligt campingens motto till dagens höjdpunkt varför dom ägnar en stor omsorg till den. Här arrangeras bröllop, släktträffar och andra typer av festligheter året om. Under vintern och julen dukas det även upp till julbord där allt är lagat från grunden.

Under sommaren arrangeras även evenemang med konserter, allsångskvällar, tipsrundor och loppmarknader. En av dom största händelserna på Hjälmargården & Läppe camping är utan tvekan midsommar. Campingen blir ofta fullbokad tidigt på året med folk som vill uppleva gemenskapen och alla festligheter som arrangeras av Hjälmargården & Läppe camping.

VIll du utforska området kring Hjälmargården & Läppe camping finns det även här mängder av alternativ. Utflyktsmål som Eskilstuna Zoo, Kolmårdens djurpark, Vinön och Friluftsmuseum Julita gård är inom behagligt köravstånd. Möjligheter till riktigt bra

shopping hittar du även på Vingåker Factory Outlet som har märkeskläder till riktigt låga priser. Är du mer ute efter lite mer avslappnade former av aktiviteter är även Vingåkers badhus och Vingåkers golfbana ett bra alternativ.

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Sedan 1962 ägs Hjälmargården av Kristen Samverkan Mellansverige som är en region inom Evangeliska frikyrkan. Varje år arrangeras läger för tusentals personer på campingen. Det kan därför vara bra att boka i tid då Hjälmargården & Läppe camping är väldigt populärt under sommarmånaderna.

Campingen är öppet från april till september. Restaurangen kan förbokas året om för större grupper. Hjälmargården & Läppe camping hittar du lätt att åka till med husbil, husvagn eller bil.

Campingen ligger längs väg 214. Närmaste stad är Vingåker som har mängder med butiker om du behöver inhandla något inför din vistelse.

Varmt välkomna till Hjälmargården & Läppe camping!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

11/06-12/08

Check-in:

12:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten