Hjälmaresunds Camping

Hjälmaresunds Camping, 640 40 Stora Sundby

Om campingen

Hjälmaresunds Camping är en naturskön och fridfull camping vid sjön Hjälmaren. Campingen ligger mellan Katrineholm och Kungsör med närhet till både strand, bad och fiske.

Det finns totalt 140 vackra campingtomter för husvagn, husbil och tält på området. Campingen har även 2 villavagnar för 4 personer samt 4 småstugor som kan hyras om ert sällskap är ute efter det.

Totalt finns det 12 bäddar fördelat på dessa stugor. I servicehuset har ni tillgång till wc, duschar och ett kök.

Boenden

I närheten av campingen

Den fina naturen som går runt om denna fantastiska camping ger er flera möjligheter. På området finns det en strand där ni kan bada och fiska. Vandringstigarna är lättnavigerade och ger dig den där lantliga känslan som du är ute efter på din semester. Har ni med er mat för att grilla eller gett er ut på sjön och lyckats fånga fisk, kan ni utnyttja den stora grillplatsen som finns för alla gäster.

Kaffestugan som ligger i receptionen säljer enkelt kaffebröd, kaffe, läsk, glass. Här finns det också en servicebutik med ett grundutbud om något måste kompletteras.

Det fantastiska läget på Hjälmaresunds Camping gör att ni har fina möjligheter att göra roliga dagsutflykter i hjärtat av Södermanland. Stora Sundby Slott ligger ungefär 3 km ifrån. Områdets historia sträcker sig hela vägen tillbaka till medeltiden. Slottet och gården är öppet året om för besökare. Slottet lockar mycket jägare då Stora Sundby bjuder på en jaktupplevelse utöver det vanliga med ett stort utbud av vilt och olika jaktformer. Jakten leds av familjen som äger slottet tillsammans med kunnig och erfaren jaktpersonal. Missa inte detta!

För mer tips på dagsutflykter i området fråga gärna oss i receptionen.

Vill ni ha lite mer puls ligger campingen inte långt ifrån både Eskilstuna och Örebro. Båda dessa städer är fantastiska att besöka på sommaren med mängder av restauranger, barer, caféer och shopping. Under sommaren anordnas flera stora evenemang i dessa städer. Konserter, utställningar och andra unika events sker flera gånger per vecka. Håll utkik på sociala medier eller fråga personalen vad som är på gång när just ni är där.

Övriga platser att besöka i området är Viboö, Aspen, Fiskeboda och Näshultabadet. 22 km från campingen ligger Arboga Robotmuseum. Museet speglar robotutvecklingen som skett i Sverige. Här kan ni se allt ifrån den första svenskutvecklade roboten till dom moderna Jas 39 gripen. En rolig och annorlunda upplevelse.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Hjälmaresunds Camping öppen mellan 14 april till 15 september.

Campingen är anpassad för rörelsehindrade. Har ni hundar med er på semestern är dom mer än välkomna hit. (naturligtvis ska de vara kopplade) Kreditkort, Swish accepteras.

Har ni övriga frågor rekommenderar vi att ni frågar oss i receptionen vid incheckning. Under högsäsong är receptionen öppen från morgon till kväll.

Välkomna till Hjälmaresunds Camping – En pärla vid Hjälmaren!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

19/06-06/08

Check-in:

från kl 15:00

Check-ut:

Kl. 11:00 för stugor/husvagn/husbil/tält.

Campingar i närheten