Haparandahamn

Hamnvägen 500, 953 95 Nikkala

Om campingen

I Norrbotten 18 km från Haparanda finns vi på Haparandahamn. Våran camping är i direkt anslutning till havet (Bottenviken) och du har nära till vackra städer som Kalix, Boden, Luleå och Haparanda / Torneå. Härifrån är det alltså endast cirka 18 kilometer så är du i Finland!

Hos oss hittar du ställplatser med el.

Boenden

I närheten av campingen

Vi driver här en liten camping för båtfolk och även andra besökare. Vår camping är väldigt populär främst under sommartid.

I servicehuset hittar du:

  • Fullt utrustat kök
  • Vedeldad bastu
  • Tvättstuga
  • Wifi
  • Vattenpåfyllning
  • Latrintömning

I campingområdet hittar du även en grillplats samt grillstuga för mysiga grillkvällar.

Från campingen är det enkelt att ta sig till Haparanda Skärgård med båt. Skärgården består av över 100 st öar. Om du inte har tillgång till en egen båt kan man hoppa ett mindre kryssningsfartyg som åker från oss på Haparandahamn till Sandskär som är den största ön i skärgården.

Med närheten till Haparanda / Torneå kan du enkelt utforska både den Svenska samt Finska sidan. Man kan säga att Haparanda och Torneå nästan smält ihop till en egen större stad.

Några populära aktiveter samt sevärdheter i Haparanda / Torneå är till exempel ett besök på Tornedalens museum som är världens enda gränsöverskridande museum. Museet berättar om både Haparandas och Torneås historia.

Björka smådjurstall är en annan populär sevärdhet kanske främst om man har barnen med sig på semestern. Här kan man se en åsna, höns, vaktlar, getter, minigrisar, kaniner, marsvin, katt och shetlandsponnyn. Inträdet är gratis.

Duudson Activity Park i Torneå har massor att göra för alla åldersgrupper. Här finns bland Finlands största trampolin- och skejtområden. Men även klätterväggar, bagjump, airtrack, en skumgummibassäng, snowboardåning för barn och mycket mer! Man kan till och med spela golf och tennis i området.

Luleå ligger cirka 128 km från campingen och är Norrbottens största stad. Staden har massor att erbjuda oavsett årstid. Som några exempel kan vi här nämna Norrbottens museum, Luleå katedral, Lule stassteater (ej att förväxlas med stadsteater), kulturens hus, Luleå science park och mycket mycket mer.

Om du är mer intresserad av aktiviteter ute i det vilda så finna det flertalet vackra vandringsleder att välja bland. Även bland öarna i Haparanda skärgård finns helt magiska mer eller mindre orörda vandringsleder. Här kan vi nämna naturstigen i Småskär samt Kluntarnas naturstig som exempel.

Givetvis finns det även flertalet cyklingsleder att välja bland för nybörjade som de mer erfarna.

För dig som är intresserad av fiske så är våran camping och närområde en ren jackpot vinst. Här kan vi nämna Torneälven som är en av Europas största och vackraste fritt rinnande lekälvarna för lax och sik och är hela 500 km långt. Bottenviken bjuder på havsfiske och det finns flertalet sjöar både på den svenska och finska sidan.

Detta är bara ett litet axplock av allting vi har i campingområdet och i närheten.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Haparandahamn drivs av båtklubben Bothnia Vi har Sveriges östligaste gästhamn Kom ihåg tidsskillnaden mellan Sverige och Finland. Finland är en timme före.

Varmt välkomna ska ni vara till oss på Haparandahamn. Vi ser framemot ert besök hos oss!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

01/01-31/12

Check-in:

15:00

Check-ut:

13:00

Campingar i närheten