Falkudden Camping & Stugby

Näsvägen 4, 774 99 By Kyrkby

Om campingen

I den lilla byn Näs i Dalarna några fotsteg från Bysjön finns vi på Falkudden Camping & Stugby. Vi är en liten mysig camping med massor att att se, göra och uppleva i campingområdet och även strax utanför.

Hos oss hittar du campingtomter med EL samt tältplatser.

Boenden

I närheten av campingen

Campingen är beläget i direkt anslutning till Bysjön med en liten mysig barnvänlig sandstrand i campingområdet. Här behöver du alltså inte åka någonstans för att kunna gotta dig med strandlivet. På stranden har vi även en fin funktionell brygga.

På campingen har vi även en liten kiosk med försäljning av fika, glass och godis men även maträtter som hamburgare, pizza, potatissallad med mera. Här bakar vi även våra egna baugetter samt kanelbullar med kärlek som våran hemliga ingrediens. Kiosken har även en mysig altan.

På campingen har vi 2 st servicehus utrustade med:

  • Dusch
  • WC
  • Kök

Om du inte har en egen husvagn men fortfarande vill ha en husvagnssemester så har vi en fullt utrustad husvagn för 2 st personer för uthyrning.

Vi har kanotuthyrning på campingen och även en fin karta över kanotlederna. Dalälven går igenom Bysjön och beroende på vilken kanotled man väljer så kan man ta sig till Färnebofjärdens Nationalpark, forsar och även öar där man kan tillbringa en natt om man så önskar. Du kan även hyra motor samt roddbåt från oss för användning vid Bysjön.

För dig med fiskespöt redo i handen har du kommit till ett fiskeparadis med det otroligt bra fisket som Dalälven erbjuder. Dalälven är listat i topp 10 listan över bästa fiskevatten i Sverige. Fiskekort kan du köpa vid receptionen. Barn under 12 år får fiska gratis i sällskap med en vuxen som har fiskekort.

Här är det väldigt vackert att vandra samt cykla i närområdet. I receptionen har vi en karta över de bästa vandrings samt cykellederna. Om du inte har cykel med dig så har vi cykeluthyrning på campingen.

I närheten har vi flertalet smårter samt mindre städer där varje har sin alldedes egen historia att berätta. I Avesta 25 km från campingen kan man till exempel besöka Verket och Avesta Art som är en prisbelönt inlevelsemuseum med en faschinerande mix av historia, konst och teknik. Ett annat populärt besöksmål I Avesta är Avesta Visentpark. Här har du känna atmosfären av en liten bondgård från sekelskiftet. Om du har barnen med dig kan vi tipsa om ett besök på Sportparken. Alla aktiviteter är gratis och här finns:

  • Discgolf
  • En parkour anläggning
  • Skatepark
  • Lekplats
  • Hundrastgård
  • Hinderbara
  • Tennisbana

Och mycket mer. Här kan man enkelt spendera en hel dag!

I Sala 34 km från campingen kan man till exempel besöka Sala Silvergruva eller varför inte Väsby Kungsgård med anor från Gustav Vasas tid?

Fråga gärna oss om fler tips om sevärdheter och aktiviteter. Här finns det förvånansvärt mycket att se och uppleva i dessa kråkar.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Hundar är välkomna men måste alltid hållas kopplade inom campingområdet Campingen drivs av Nico och Marlies Poepe

Välkomna till Dalarna och oss på Falkudden Camping & Stugby!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

Ej angivet

Check-in:

12:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten