Ekenäs Camping

Droppemålavägen 17, 372 22 Ronneby

Om campingen

Precis vid världsberömda Brunnsparken och centrala Ronneby hittar du Ekenäs Camping. Campingen ligger vackert placerad vid havet och är en riktig klassisk svensk sommarpärla.

Här finns 33 campingtomter i naturskön miljö som lämpar sig utmärkt för såväl husbilar, husvagnar som tält. På campingen finns också en stuga med sex bäddar, alla till förmånliga priser.

I servicehuset finner ni wc, dusch och ett mindre kök ni kan använda.

Boenden

I närheten av campingen

Som gäst på Ekenäs camping har tillgång till den mysiga badplatsen som ligger i anslutning till campingen. På området finns det också en grill att använda.

Med sitt centrala läge mitt i Vänern och närheten till Ronneby centrum erbjuder denna camping det bästa av två världar. Här kan ni koppla av och njuta av lugnet som finns eller ta er in till Ronneby som har restauranger, barer, livsmedelsbutiker, systembolag och shopping att erbjuda.

Ronneby brunnspark som är traktens stora stolthet har vunnit priser som Sveriges vackraste och mest inspirerande park flera gånger. Folk från hela världen samlas här för att njuta av dem fantastiska omgivningarna, byggnaderna och evenemangen som går här varje sommar. Här finns både caféer och restauranger som ni kan sätta er på efter att ni vandrat runt i dom mysiga promenadstråken som går genom parken.

Utställningarna på Naturum som tar upp både djur och växtliv i länet, är en sevärdhet ni inte får missa. Från april till november anordnas en marknad i Brunnshallarna som ligger i parken. Den är öppen varje söndag under denna period. Här kan ni fynda riktigt spännande souvenirer som ni inte skulle hitta någon annanstans.

Heliga kors Kyrka som ligger nära campingen har delar som funnits hela vägen sen 1100-talet. Det är en av de mest förnäma byggnaderna i hela Blekinge och har en av de allra största samlingarna av renässanskonst.

Almö naturreservat är ett annat populärt ställe att besöka när ni bor på campingen. Här kan ni bada, promenera runt i de natursköna vandringslederna och ta in det vackra och tysta landskapet som omger reservatet. Det finns tillgång till parkeringsplatser. Vill ni spela golf finns det även en golfbana här.

Vill ni kombinera er campingupplevelse med ett Spabesök ligger Ronneby Brunn Hotel Spa Resort en liten bit bort.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Beroende på hur vädret ser ut är öppettiderna för campingen varierande. Mellan juni till augusti är den generellt öppen. Den drivs av föreningen Ronneby Handbollsklubb som har personal på området från morgon till kväll. Hundar är välkomna. Wifi finns på området.

Vid övriga frågor skicka oss ett mejl.

Vi önskar er varmt välkomna till Ekenäs Camping!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

12/06-13/08

Check-in:

12:00

Check-ut:

11:00

Campingar i närheten