Dundret Camping

Dundretvägen 299, 982 41 Gällivare

Om campingen

I Sveriges allra mest nordligaste landskap, vackert beläget I fjällvärlden I Gällivare finns vi på Dundret Camping. Här hittar ni fantastiska vyer och varje årstid har sina egna unika upplevelser att erbjuda.

Våran anläggning har dessutom öppet året runt!

Boenden

I närheten av campingen

Man kan inte låta bli att tappa andan när man sätter sin fot I våran anläggning. Här har vi verkligen ett fjäll-paradis I ordets rätta mening. Anläggningen ligger även så pass långt norrut att ni har goda möjligheter att se norrsken. Under vintertid har vi här skidåkning av högsta klass och det finns totalt 4 st pister I olika svårighetsgrader.

Vår restaurang serverar suveräna maträtter som lämnar smaklökar som mage på gott humör. Råvarorna väljer vi noga och maten lagas med den största av kärlek. Sväng förbi och prova själv! Ni kommer inte att bli besvikna.

Skulle ni mot förmodan vilja lämna våran fantastiska anläggning för en stund så finns det massor att göra I Gällivare och närområdet. Här kan vi tipsa om Gällivare Museum som bland annat har utställningar om LKAB och gruvverksamheten som länge har haft en viktig roll här uppe hos oss I norr. Samisk kultur är också något ni kan utforska och lära er mer om.

I Avakko cirka 40 km från anläggningen har ni även möjlighet att prova på t.ex. hundspann. Kåkstaden är ett annat besöksmål som vi absolut rekommenderar er kära besökare att besöka om ni inte har haft möjlighet att göra detta innan. Där hittar ni nämligen Malmbergets äldsta shoppinggata och även en av de första bostadsområdena.

Här hittar ni även otaliga leder och platser att vandra och utforska. Beroende på årstiden kan man plocka efter svampar och bär. Kanske lyckas du hitta ett ställe där det växer hjortron? Om ni har fiskeutrustningen redo så har vi flertalet sjöar I närheten som t.ex. Harrträsket och Sikträsk. Dessa vatten har naturliga bestånd av sik, gädda, abborre, harr och öring. Fiskekort kan du enkelt köpa I en digital version.

Det finns så mycket att se och uppleva så fråga gärna oss om fler tips om sevärdheter och aktiviteter som faller just er I smaken! Det finns garanterat något för gammal som ung.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Närmaste större stad Kiruna ligger cirka 125 km bort. Den förtrollande fjällen med dess majestätiska bergstoppar och vidunderliga natur väntar på er så vad väntar ni på? Vi ses snart I skidbacken!

Varmt välkomna ska ni vara till oss på Dundret Camping!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

Ej angivet

Check-in:

15:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten