Davidstorps Kryddgård

Vanstadskogsväg 263-15, 273 70 Lövestad

Om campingen

Davidstorp har en lång och väl dokumenterad historia som sträcker sig tillbaka till 1588, då gården nämns för första gången i kyrkoböckerna. På den tiden var jorden mycket bördig och användes för att försörja både präster, småbrukare och adelsmän. David, som gårdsnamnet härstammar från, var den förste som brukade den adelsjord som ägdes av Kungens befallningsman Johan Urne.

Idag är Davidstorp en modern och miljövänlig odlingsanläggning med stora solfångare på taken och små, klimatkontrollerade rum inomhus där plantorna odlas med cirkulerande närings- och bevattningssystem. Varje basilikaplanta får precis den mängd ljus och näring som den behöver för att växa på bästa sätt. Bladen plockas när de är som mest fräscha och smakar som bäst, vilket är en av de största hemligheterna bakom Davidstorps omtyckta och berömda basilikapesto.

Sven och Birgitta tog över gården från Svens föräldrar i slutet av 1900-talet och har kombinerat ärvd kunskap om traditionell växtodling med modern miljövänlig teknik för att skapa en förstklassig skånsk medelhavsråvara som sticker ut i smak och fräschör. De använder enbart skånska ingredienser och tillverkar sin pesto med fingertoppskänsla och mycket kärlek.

Davidstorps skånska basilikapesto är en smakupplevelse som kombinerar Medelhavet och Österlen i varje tugga. Kallpressad rapsolja från Gunnarshög i Hammenhög utgör basen i peston, tillsammans med solrosfrön som ger en underbart fyllig smak som passar perfekt till den långlagrade svenska osten. En liten mängd vitlök och salt och peppar för att smaksätta, och så är det klart. Det är inget konstigt med det!

Pesto är en mångsidig smakhöjare som kan användas till en mängd olika livsmedel, och endast fantasin sätter gränser för vad man kan använda den till. Davidstorp använder svenska produkter så långt som möjligt i sin pesto, inklusive basilikan och andra kryddor som odlas i deras egna klimatstyrda rum, 24 månader långlagrad ost från Skånemejerier, vitlök från Peppinge grönt och citronsaft, solrosfrön, vitpeppar, salt, burkar och lock från en grossist. Dessutom går deras bilar på biogas.

Boenden

I närheten av campingen

Vi befinner oss mitt i den idylliska skånska landsbygden. Här finns mängder av vackra promenadstråk och fina utsikter.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Välkomna ska ni vara till oss!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

Ej angivet

Check-in:

15:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten