Camp Kajutan

Slipvägen 23, 931 91 Skellefteå

Om campingen

Välkomna till Camp Kajutan! Camp Kajutan är den lilla campingen belägen intill Skellefteälven. Campingen finns på den södra sidan av Skellefteälven, cirka 1 mil öster om Skellefteå.

På campingen erbjuds det stora tomter alldeles intill älven, här får ni en mysig och personlig campingupplevelse utöver det vanliga. Totalt finns det 36 platser som alla passar lika bra för såväl husvagn, husbil som tält.

På Camp Kajutan finns det flesta faciliteterna såsom kiosk, café, underhållning, loppis, ett nytt och fräscht servicehus med bastu, duschar, tvättstuga, latrintömning och toaletter. Anläggningen är såklart även handikappvänlig. Utöver allt detta har campingen nära till både strand och bad, där både stora och små gäster kan roa sig under soliga dagar.

I direkt anslutning till Camp Kajutan finner ni även Café Kajutan. Café Kajutan är den perfekta mötesplatsen utanför Skellefteå för såväl det lilla och som det stora sällskapet. Här kan ni mötas, dricka och äta en bit mat. Varför inte avnjuta de kända räkmackorna eller kanske något lättare som pizza, bakad potatis eller lite plättar för de små i sällskapet.

Café Kajutan är caféet med den långa historian. Sedan 1920-talet har det bedrivits fartygsbyggnation, rederi, båtvarv samt timmerbogsering i närområdet till caféet.

Tidigt 1980-tal lades verksamheten ner och lokalerna blev istället ett båtmuseum. I detta finna idylliska båtmuseum kan ni få se både allmogebåtar från tidigt 1900-tal samt en relativt stor båtmotorsamling.

Boenden

I närheten av campingen

Skellefteå ligger endast 1 mil från Camp Kajutan vilket gör det till ett självklart utflyktsmål under resan. Staden erbjuder flertalet upplevelser, smaker och arrangemang. Testa på äventyrliga utflykter både på landsbygden och i skärgården. Smaka på de västerbottniska smakerna som ni hittar hos lokala producenter och gårdar.

Är ni ute efter en riktigt badsommar har ni kommit rätt. Förutom de möjligheter som finns hos Camp kajutan så erbjuder Skellefteå flertalet alternativ för att svalka ner sig en varm sommardag. Varför inte besöka en av de 1500 sjöar, 5 älvar samt 300 km av kustremsa som alla erbjuder sin specifika charm.

Vill ni ta er från strandkanten kan en båttur kanske passa bra. Under sommarmånaderna erbjuds båtturer till Pite-Rönnskär. Pite Rönnskär är en speciell och ganska unik skärgårdsö som blivit ett populärt utflyktsmål bland båtfolket. Hit tar du dig lättast med turerna som arrangeras av Kinnbäcks skärgårdsturism.

Är ni ute efter lite mer adrenalinpåkallande aktiviteter så hittar ni Skandinaviens största bike park i Skellefteå. Belägen fint uppe på vitberget, endast ett stenkast från staden kan ni testa på flertalet discipliner inom MTB. Det finns flera olika svårighetsgrader som passar alla nivåer. Allt detta och mycket mer hittar ni alltså i närheten av Camp Kajutan och Skellefteå.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Ni följer Bockholmsvägen hela vägen tills ni kommer till Stackgrönnan varpå ni svänger av till Slipvägen för att sedan direkt svänga höger in på Räkvägen.

Camp Kajutan har öppet från slutet på Maj till slutet av Augusti. Wifi finns på hela anläggningen och hundar är varmt välkomna.

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

27/05-27/08

Check-in:

12:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten