Byns camping

Ekshäradsgatan 50, 680 50 Ekshärad

Om campingen

Byns camping är den mysiga campingen alldeles intill Klarälven. en oas som grundades för hela 40 år sedan. Här finner ni en camping med ett unikt läge vid älven i norra Värmland där ni samtidigt har gångavstånd till både lokala mataffärer, butiker och Ekshärads väl berömda och fina kyrka. Kom hit med bil, cykel eller på vandringstur. Här finns något för alla som är ute efter lite avkoppling i naturen.

Byns camping är även känd för deras fina kanot och kajakuthyrning, Klarälvdalens kanot. Här erbjuds gästerna en kvalité av den högre graden och en personlig service som baseras på många års erfarenhet av paddling i området. Turerna som erbjuds är väl omhändertagna och väl genom paddlade för att erhålla en genomgående god säkerhet och kvalité. Kom hit och lär er allt om paddling!

Byns camping är en väletablerad camping som ligger endast en 10 min lång promenad från Ekshärad som har affärer och andra bekvämligheter. Här hittar ni cirka 50 platser för husvagn/husbil vilket gör campingen till både mysig och närvarande. Upplev atmosfären och naturen, slå upp tältet eller husvagnen och njut!

Hos Byns camping hittar vi även en liten kiosk där ni får tag i dryck godis och andra väsentligheter.

Utöver detta har de även en del stugor tillgängliga. behöver ni gå på toaletten eller använda dusch finns såklart ett fint servicehus tillgängligt. Här finns också ett utrustad kök samt tvättmaskin tillgängliga för alla gäster.

Boenden

I närheten av campingen

Byns camping ligger som bekant i Värmland som ofta är kallat sverige i miniatyrformat vilket på många sätt stämmer väldigt bra. Med en låg folktäthet och öppen landsbygd finner ni ett otroligt lugn och harmoniskt ställe. regionen är hem till ett rikt djurliv med både fåglar och andra djur. Bland annat bäver, älgar, björnar, vargar och även lodjur. Med lite tur kan ni även se den väl så sällsynta järven!

Besöker ni Byns camping vid rätt tid på året så finns det även massvis med svamp, Björnbär, hjortron samt lingon.

Inte att missa under er vistelse är att undersöka alla de aktiviteter och möjligheter som klarälvdalens erbjuder. Här kan ni fiska och fiskekort finns att tillgå i receptionen. I dagsläget håller man på att återinföra lax i klarälven vilket såklart ökar intresset för fisket.

Runt och omkring området kring klarälven och Byns camping hittar vi fina lokala vägar och stigar som lämpar sig perfekt för en liten cykeltur. Ta en dagstur till Älgparken och upplev dessa majestätiska djur på nära håll. Vill ni åka längdskidor på sommaren? det kan ni göra i Torsby ski-tunnel som erbjuder 2km inomhusspår att avverka.

Är ni badsugna? ta er då till Byns strand eller besök poolen i Hagfors eller varför inte köra till det soliga sunne där ni kan få er en heldag i vattenlandet.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Byns camping håller öppet från slutet av maj till början av september. Under högsäsongen som är mellan juli och mitten på augusti håller receptionen öppet mellan kl 8:30 till 21:00.

Varmt välkomna till Byns camping!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

Ej angivet

Check-in:

12:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten