Billingens Stugby & Camping

Alphyddevägen, 541 33 Skövde

Beskrivning

Varmt välkomna till Billingens Stugby & Camping!

Vid Skövdes så kallade “stadsberg” som heter just Billingen hittar vi Billingens fritidsområde där även Billingens Stugby & Camping ligger beläget. Detta område ligger naturskönt till och flertalet aktiviteter finns att tillgå inom gångavstånd från campingen. Bland annat finns det i närområdet tempererade utomhusbad, konferenshotell, motionsspår, slalombacke, konstfrusen bandybana, längdskidspår samt en fin fiskesjö.

Mitt i allt detta finner vi alltså Billingens Stugby & Camping med sina drygt 100 campingtomter, vandrarhem, stugor samt festlokal och konferens. Här hittar ni en naturnära och mycket lugn camping samtidigt som närheten till Skövde (3,5 km) ger tillgång till både fart och fläkt om så önskas. Anläggningen är en fin familjeägd camping som har öppet året runt med en hög standard.

På området finns en fin servicebyggnad innehållande alla faciliteter som ni kan tänka sig behöva för en trevlig vistelse. Kaklade hygienutrymmen fördelade på både herr och dam. Avskilda och låsbara duschar samt toaletter och skötbord är också standard hos Billingens Stugby & Camping. Såklart finner vi också en stor handikapptoalett med dusch på anläggningen.

Behöver ni tvätta under er vistelse så finns här även tvättmaskiner och torktumlare som ni lätt bokar upp sig på via receptionen. Campingen erbjuder ett fullt utrustat kök där ni hittar spisar med ugn, mikrovågsugn och kaffebryggare.

Campingtomterna är uppmärkta, numrerade och finns att tillgå med både 10 och 16 amperes elanslutning. Alla campingtomter är också helt plana med grus för husvagnen och husbilen med en tillhörande gräsplätt avsedd till förtältet. Vill ni njuta av det där lilla extra under er vistelse rekommenderar vi att ni hyr den mysiga bastun som är öppen för bruk året om!

Visa mer

Boenden

I närheten av anläggningen

Att bo hos Billingens Stugby & Camping ger er närhet till flertalet av Västsveriges största besöksmål som till exempel äventyrsbadet Arena Skövde, Göta Kanal, Skara Sommarland, Karlsborgs Fästning, Varnhems Klosterkyrka, Läckö Slott, Hornborgasjön och mycket mera.

I det närmaste området till Billingens Stugby & Camping har vi som tidigare nämnt Billingens fritidsområde. Här hittar vi flertalet roliga aktiviteter för både stora och små. En bra start på dagen för de små (och stora) är att ta en promenad på Billingetrollets trollstig. På denna trollstig kan ni promenera och utföra uppgifter samt aktiviteter utmed den fina stigen. Starten för denna äventyrliga promenadslinga, som är 2,6 km lång, ligger endast 200m från campingen.

Inte att missa under er vistelse är såklart Billingen, berget där ni hittar grottor och fin natur att utforska. Gillar ni MTB (mountainbike) finns även ett spår för detta. Alla spåren, som kommer i olika svårighetsgrader, har sin början alldeles intill Billingens Stugby & Camping.

Sist men inte minst får ni inte missa Billingebadet som sägs vara det badet som har Sveriges finaste utsikt. Inte nog med det så ligger detta vackra bad endast 200 m från anläggningen.

Visa mer

Faciliteter 0

Faciliteter

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Duscharna har en kostnad på 5 kr per 4 minuter. Detta betalar ni direkt i duschen med nya femkronor. Har ni ont om femkronor går det bra att växla i receptionen.

Välkomna till Billingens Stugby & Camping!

Visa mer

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

21/06-20/08

Check-in:

Efter kl 12:00

Check-ut:

Före kl 12:00

Campingar i närheten