Åre Camping

Såå 392, 830 13 Åre

Om campingen

Åre Camping är platsen för dig som söker en lugn och avkopplad semester i en av Sveriges mest kända naturmiljöer. Med utsikt över Åreskutan, gångavstånd till Jämtlandsfjällen och upplevelser i Sveriges äventyrligaste by Åre, är denna anläggning ett självklart val för turister från hela Europa år efter år.

Åre Camping har 70 campingtomter och fantastiska tältområden. På Åre Camping finns även fem stugor.

Campingstugorna för två personer är utrustade med med två enkelsängar i våningssäng (täcke och kudde finns), kök med kokplatta, kylskåp, vattenkokare och köksredskap. Utöver detta är stugorna utrustade med bord och stolar. Dusch, toalett, kök och matrum finns i de gemensamma serviceutrymmena i servicehuset.

Campingstugorna för fyra personer har alla sin egen prägel och charm. Gemensamt för dessa stugor är att det finns ett litet mindre rum med en våningssäng (täcke och kudde finns) och matbord med stolar i sällskapsrummet. Köket som är ett trinettkök med kokplattor, vattenkokare, kylskåp, en dunk med vatten och enklare köksredskap. Tillgång till dusch, toalett, kök och matrum finns i de gemensamma serviceutrymmena.

De nyrenoverade servicehusen erbjuder tillgång till dusch, toalett, kök och matrum. I köken finns det kokplatta, kylskåp, vattenkokare och köksredskap.

Vintertid finns endast ett fyrtiotal platser med el tillgängliga för bokning. Dessa är alltid eftertraktade då läget till skoterleden är alldeles utmärkt.

Boenden

I närheten av campingen

Åre Camping har många fantastiska platser att stoltsera med under hela året. Många förknippar campingen med vintersport och utförsåkning, men faktum är dock att det finns ännu mer att göra under vår, sommar och höst.

På sommaren finns det möjlighet ta ett bad och njuta av den fantastiska utsikten över Åreskutan. Vill du kan du hyra kanot och dra ut på en åktur i sjön.

Önskar du hellre att hyra båt kan du göra det. Möjlighet till fiske i anslutning till Åre Camping finns också. Fisket är riktigt bra här och är värt att prova på. Det finns grill på området om fiskelyckan slår till.

På Åre Camping finns det självklart möjlighet till att bada bastu. Det finns en kiosk där du kan inhandla snacks och dryck till kvällen.

De sagolika vandringslederna och motionsspåren är något som lockar turister från hela världen varje år. Värdparet Stefan och Valentina som driver denna fantastiska anläggning har stor kunskap om området och står till ditt förfogande vid funderingar kring aktiviteter och andra frågor kring din vistelse på campingen.

Stefan och Valentina driver även Äventyrligt i Åre som erbjuder mängder av aktiviteter i området för gäster i alla åldrar. Som gäst på Åre Camping har du dessutom alltid 10 % på alla aktiviteter hos Äventyrligt i Åre.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Åre Camping har öppet året om med fullservice från slutet av juni till slutet av augusti. Receptionen är öppen mellan 8-22 under högsäsong. På området finns det tillgång till Wifi för dig som gäst.

Campingen är även anpassat för dig som är rörelsehindrad. Hundar är välkomna. Det finns ingen servicebutik på området men 7km bort ligger Åre torg med butiker, hotell och restauranger.

Varmt välkommen till Åre Camping!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

01/01-31/12

Check-in:

15:00

Check-ut:

12:00

Campingar i närheten