Alsterbro Ställplats och Camping

Idrottsvägen 4, 380 44 Alsterbro

Om campingen

Är du på jakt efter camping med närhet till både natur, bad och härliga upplevelser? Då kan du sluta leta nu! Vi på Alsterbro Ställplats & Camping erbjuder allt detta och mycket mer.

Belägna precis intill Store Hindinsjön har campingen både vatten och natur som närmsta granne. Campingen är den perfekta startpunkten för utflykter till Glasriket, Älgparken, vandringsleder, sevärdheter, fiske och rekreation. Är ni sugna på att utforska naturen har ni Bjällingsmåla naturreservat 1,5 kilometer från campingen.

Boenden

I närheten av campingen

På Alsterbro Ställplats & Camping erbjuds boende i form av minihotell, ställplatser och tomter med plats för både husbil, husvagn och tält. Med flertalet olika boendeformer kan ni alltså välja det som passar just er bäst och tomterna går att boka både med och utan EL.

Det finns 16 stycken campingtomter och ställplatser, 6 av dessa är med EL. En karta över campingen och ställplatser och campingtomter hittar ni på denna länk.

I servicehuset hittar ni bland annat:

  • Två duschar
  • Toalett
  • Tvätt och diskplats
  • Tvättmaskin
  • Mikrovågsugn

På campingen finns det även grillmöjligheter, café och restaurang med fullständiga rättigheter.

När du är sugen på att aktivera dig, finns här gott om alternativ.

Tycker du till exempel om att bada, erbjuder Alsterbro Ställplats & Camping badmöjligheter vid sjön som ligger i direkt anslutning till campingområdet.

Vill ni istället prova fiskelyckan finns det gott om möjligheter för det. Här kan man fiska gädda, abborre, siklöja, mört, sutare, gös och även signalkräftor, beroende på säsong. Tänk dock på att ni behöver ha ett giltigt fiskekort. Detta finns att köpa på COOP, 300 meter från campingen.

För er som vill ut på sjön går det att hyra en roddbåt från Fiskevårdsområdesföreningen. Kom ihåg att ALLTID ha på er en flytväst när ni är ute på sjön. Skepp o hoj!

Cykling och vandringsleder råder det ingen brist på heller! Tips gällande cykling och vandringsleder hittar ni via denna länk.

Tycker du om att baka får du inte missa vår bakkurs. På kursen får du lära dig att baka stenugnsbakat surdegsbröd i vedeldad ugn på vår bagarstuga. Vi är max 8 personer per gång tillsammans med vår eminenta Kjell. Kursen är ungefär 4 timmar lång och resultatet brukar bli runt 30 härliga limpor.

Faciliteter på campingen 0

Faciliteter på campingen

Aktiviteter i närheten 0

Aktiviteter i närheten

Bra att veta

Boka i så god tid som möjligt för att försäkra er om att ni kan få er önskade boendeform.

Det är enklast att ta sig till campingen med hjälp bil, husvagn eller husbil. Åker ni kommunalt rekommederar vi er att titta efter långfärdsbussar, i Alsterbro finns nämligen ingen tågstation.

Tveka inte att höra av er till oss vid frågor eller funderingar!

Kuriosa om minihotellet:

Minihotellet är från 1958 och lokalerna användes ursprungligen av bland annat av folktandvården och det har även varit en polisstation. 2009 renoverades det om till det som nu är Alsterbro Minihotell.

Vårt minihotell har 5 stycken rum med samlingsrum och kök, alla rum är försedda med egen toalett och dusch, WiFi och TV.

På Alsterbro Ställplats & Camping finns det alltid något att göra, varmt välkommen hit!

Öppettider & Check-in

Öppettider:
Fullservice:

20/06-15/08

Check-in:

Self-Check-in after 12:00

Check-ut:

Check-out before 11:00

Campingar i närheten